Balears 14/01/2015

Wert es nega a ajornar la part de batxillerat del nou decret de secundària

La Generalitat estudiarà ara la manera de respondre a la inflexibilitat de calendari del ministeri

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa secretària general d'Ensenyament de la Generalitat, Maria Jesús Mier, ha arribat aquesta tarda a Madrid, a la seu del ministeri d'Educació, amb una proposta clara: l'ajornament de l'aplicació del nou decret de secundària com a mínim en la part de batxillerat. Entén la conselleria que complica molt les coses als alumnes a qui els coincideix un canvi de cicle i de pla al mateix temps. La resposta del ministre José Ignacio Wert, però, ha estat també nítida: no. El calendari no es toca.

La Generalitat creu que no hi ha temps "per als desenvolupaments curriculars autonòmics". Mier ha argumentat que els responsables del departament no han pogut veure el decret "ni saber les modificacions que s'han fet fins que ha estat publicat al BOE", el 3 de gener.

Segons el calendari de la Lomce, els nous continguts de primer i tercer d'ESO i primer de batxillerat començaran a estudiar-se al setembre.

Després de la reunió, ha explicat que ara estudiaran la manera d'aplicar aquest decret perjudicant al mínim possible els alumnes. Ha "lamentat" el desconeixement de la "realitat" del sistema educatiu que, a parer seu, té el ministeri. No només Catalunya demanava aquest ajornament –a l'horitzó hi ha unes eleccions generals en què sembla difícil una majoria absoluta– sinó també les comunitats governades pel PSOE i Canàries. Aquest dimecres s'hi ha sumat Navarra, governada per UPN.

Wert també s'ha negat a fer marxa enrere en la proposta de l'anomenat Punt Neutre –una plataforma de llibres i continguts digitals– i dedicar el seu pressupost, 1,5 milions, a beques per a llibres. Catalunya assegura que l'experiència pròpia desaconsella aquesta iniciativa.

A la conferència sectorial d'Educació no hi ha assistit aquesta vegada la consellera Irene Rigau.

stats