EDUCACIÓ
Balears 14/01/2015

Wert es nega a canviar el calendari d'aplicació de la Lomqe

Cinc comunitats han demanat aquest dimecres ajornar la part de batxillerat del nou decret de Secundària, mentre que el Govern balear diu que "les discrepàncies estan fora de temps"

Mercè Pinya / Joan Rusiñol
2 min
La consellera Riera aquest dimecres a la Sectorial d'Educació a Madrid. CAIB

Palma / MadridNo hi haurà cap ajornament de l'aplicació de la Lomqe a ESO i Batxillerat a partir del curs que ve, com han demanat avui Catalunya, les comunitats governades pel PSOE (Andalusia i Astúries) i Canàries, a més de Navarra, governada per UPN, al ministre d'Educació, José Ignacio Wert. La resposta del ministre, però, ha estat també nítida: no. El calendari no es toca.

La petició de la Generalitat era clara: l'ajornament de l'aplicació del nou decret de secundària com a mínim en la part de batxillerat. El govern català creu que no hi ha temps “per als desenvolupaments curriculars autonòmics”. Apunten que no s'ha pogut veure el decret de desenvolupament de la Lomqe que han de fer les comunitats autònomes “ni saber les modificacions que s'han fet fins que ha estat publicat al BOE”, el 3 de gener.

Segons el calendari de la Lomqe, els nous continguts de primer i tercer d'ESO i primer de batxillerat començaran a estudiar-se al setembre.

Riera diu que les discrepàncies estan “fora de temps”

Ben igual que el ministre, la consellera d'Educació de les Illes Balears, Núria Riera, no entén les peticions d'ajornament. Considera que les “discrepàncies d'altres comunitats autònomes estan fora de temps”, i justifica aquest argument dient que “ja en el seu moment la Llei Orgànica ja es va sotmetre com a esborrany a les diferents conferències sectorials i òrgans consultius dins la seva tramitació, per tant està fora de lloc tornar a discutir qüestions que estan recollides dins la llei, com el calendari d'aplicació”. Ha assegurat, en aquest sentit que la conselleria està fent feina amb el decret i l'Ordre perquè es pugui aplicar a tercer d'ESO i també amb l'avaluació que s'ha de fer a 3r de Primària. “El desplegament de la Lomqe està dins les previsions de la nostra comunitat i de la majoria de les CCAA”, ha dit la consellera.

Segons Riera, la “majoria” tenen el full de ruta “delimitat per a l'aplicació de la Llei, igual que amb el Reial decret que desplega els currículums bàsics de Secundària i Batxillerat”. Pel que fa a la redacció dels currículums bàsics, ha dit que “evidentment arribarem a temps i es podrà desplegar amb la màxima exhaustivitat, sensibilització en el sector i donar a conèixer a les famílies amb la màxima publicitat”.

stats