Balears 23/06/2017

Enllaçats per la Llengua continua el seu compromís en l'espai de comunicació en català

El col·lectiu ha volgut donar a conèixer la iniciativa en la Diada de Sant Joan, una data simbòlica que lliga tot el territori de parla catalana en una celebració ancestral

Ara Balears
2 min
Enllaçats proposa l'aprovació de mocions als ajuntaments per a l'espai de comunicació en català

PalmaLa plataforma Enllaçats per la Llengua ha fixat com a principal objectiu continuar endavant amb la campanya per l’espai de comunicació en català, un projecte que s'està impulsant i posant en marxa per als propers mesos i que pretén cercar aliances amb agents polítics, socials i cívics de tots els territoris de parla catalana.

El col·lectiu ha volgut donar a conèixer la iniciativa en la Diada de Sant Joan, data simbòlica que lliga tot el territori en una celebració ancestral, amb la presència del foc provinent de la Flama del Canigó.

Els objectius

  • Assolir la plena reciprocitat de tots els canals en català.
  • Treballar per a la creació del Consell de l’espai de comunicació en català amb la participació dels governs i dels ens de comunicació públics d’arreu del domini lingüístic.
  • L’obertura immediata de la nova RTVV (Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisuals) com a mitjà públic, plural i en valencià.
  • Afavorir la proximitat de la informació amb el restabliment de delegacions de TV3 com la de Perpinyà, a Catalunya Nord.
  • Proposar la coordinació, entre les diferents corporacions del territori de parla catalana, en matèria de coproduccions, traducció i doblatge.

La xarxa d’Enllaçats per la Llengua valora positivament algunes passes fetes a l’espai audiovisual, com la moció aprovada al Parlament de Catalunya, l’emissió d’un programa coproduït entre IB3 i TV3 o el projecte comú entre ambdues televisions d’un canal a internet. Tanmateix, considera que queda molt de camí a recórrer per normalitzar aquest espai i demana mesures concretes i imminents.

El col·lectiu espera que la cooperació en cultura de les administracions catalana, valenciana i balear subscrita a la 'Declaració de Palma' tingui efectes d’importància a l’espai de comunicació en català i que aquests acords s’estenguin a les institucions de la resta del domini lingüístic.

stats