Balears 20/04/2017

Som Energia assoleix 50.000 contractes d’energia verda

L'espectacular creixement durant els darrers mesos ha fet possible arribar a aquesta xifra abans del previst

Ara Balears
2 min
Imatge de la Planta Solar d’Alcolea del Río finançada per més de 2.000 persones a través del Generation kWh

Amb 5.000 contractes nous en només 11 setmanes –un increment 10 vegades superior tenint en compte que els primers 5.000 van trigar més de dos anys–, Som Energia, la cooperativa d’energia verda, celebra la confiança que milers de persones han dipositat en aquest model de negoci participatiu i transparent.

Tot i que la pujada del preu de l’electricitat de principis d’any ha estat un factor important en aquest augment, la societat és cada cop més conscient i crítica amb un oligopoli energètic que només vetla pels seus propis interessos i amb un marc legislatiu totalment contrari a les renovables i l’autoconsum.

Som Energia és una cooperativa de consum i producció d’energia verda sense ànim de lucre que va néixer l’any 2010 amb el ferm propòsit de canviar l’actual model energètic cap a un de 100% renovable i democràtic. Actualment, és una de les cooperatives que més han crescut a tot Europa en els darrers anys i dona servei a més de 50.000 llars i empreses a tota la Península, les Illes Balears i les Canàries.

Les famílies han estat fins ara el principal segment de mercat de la cooperativa. Tot i això, cada vegada són més les petites i mitjanes empreses, ajuntaments i comunitats de veïns que confien en els seus preus ajustats i transparents i en l’assessorament en eficiència energètica.

Durant el darrer any, més de 2.500 famílies i organitzacions, amb una inversió superior als 2,4 milions d’euros, han posat en marxa iniciatives d’autoconsum col·lectiu a través del projecte Generation kWh, que els permet obtenir electricitat 100% renovable a preu de cost, inferior a qualsevol altre tipus de producció amb combustibles fòssils i nuclears. Som Energia està demostrant que aquests tipus de projectes són viables i es poden fer sense primes ni subvencions.

Amb sis anys d’existència, Som Energia té més de 34.000 socis repartits per tot l’Estat organitzats en prop de 60 grups locals i 37 persones contractades a l’equip tècnic. El 2017 preveu assolir els 32 milions d’euros de facturació.

stats