Balears 24/04/2017

Un total de 9 empreses liciten per reconstruir l’antic edifici de Can Misses

Al final d’aquesta setmana s’adjudicarà el concurs, després d’haver-se reunit la mesa de contractació

Armando Tur
2 min
La Consellera Patricia Gómez supervisant l'avantprojecte

EivissaDijous passat va acabar el termini de presentació d’ofertes per a l’elaboració del projecte de reconversió de l’antic edifici de l’hospital Can Misses, a Eivissa, i nou empreses hi han presentat oficialment la seva candidatura. A finals de setmana la mesa de contractació prendrà la decisió final després d’haver-se reunit en dues ocasions.

El projecte de reconversió de l’edifici J continua avançant segons les previsions del Govern després de la publicació el passat 14 de març d’aquesta convocatòria al Diari Oficial de la Unió Europea per a l’estudi d’enginyeria i arquitectura que redactarà la primera fase del projecte de reforma.

L’elaboració del projecte per part de l’estudi triat serà de quatre mesos, moment a partir del qual s’haurà d’aprovar i procedir posteriorment a la contractació de l’obra. Una comissió específica creada per la Conselleria serà l’encarregada d’avaluar tant l’obra com la posterior posada en marxa de les instal·lacions, a més de l’elaboració dels criteris d’inclusió.

Aquest projecte inclou la reforma de la planta baixa i el soterrani, en els quals estaran situats el nou Centre de Salut de Can Misses, la residència per a professionals i desplaçats de Formentera, un espai destinat a associacions i el dipòsit de cadàvers. A més, una part de de la primera planta s’ha afegit al projecte per doblar el nombre d’habitacions dedicades a malalts crònics, que en total seran trenta.

La zona del mortuori multiplicarà per sis el seu espai. Tindrà una gran sala d'autòpsies i un dipòsit amb sis cambres mortuòries. Les associacions també disposaran d'un ampli espai de gairebé 800 m2. El criteri d'inclusió de les associacions encara s'ha d'establir, però han de tenir un objecte assistencial i compartit pel Servei de Salut.

Residència per a professionals

L'Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ja ha començat els treballs d’adequació de l’anterior planta de pediatria per instal·lar-hi la residència per a treballadors que ha de donar resposta a les necessitats d’allotjament dels reforços estivals a mitjan mes de maig. En un primer moment tindrà vuit habitacions i una sala de descans comuna, però la idea és ampliar-les fins a 12 una vegada que es reformi l’edifici J.

stats