Publicitat
Publicitat

Un empresari admet que va contractar Maite Areal per ser la dona de Matas

Miquel Martorell la va admetre perquè era amiga seva i volia aprofitar els contactes de l'esposa d'un president i exministre

L'amo d'un despatx d'assessoria laboral que va contractar a Maite Areal, la dona de l'expresident autonòmic Jaume Matas, ha declarat aquest dimarts que li va donar feina perquè "sabia que era la dona del president del Govern i la dona d'un exministre", cosa que podia ajudar a captar clients i millorar el seu negoci. Miquel Martorell ha testificat en el segon jorn del judici contra Matas per suborn, per la contractació de la seva dona el 2007 per un hotel de Palma com a relacions públiques, que la Fiscalia Anticorrupció considera que va ser un regal encobert a l'expresident.

L'empresari és el propietari d'un despatx per al qual va estar contractada Areal abans de ser-ho per l'hotel Valparaíso, i ha detallat que li va donar la feina perquè mantenien amistat des de fa 25 anys; ella li'n va demanar i es va veure "en el compromís" de donar-n'hi, però "va ser un fracàs". "Els empresaris cercam resultats i sabia que era la dona del president del Govern i la dona d'un exministre. Si ella no tenia relacions, el que no les té sóc jo que sóc fill d'un conductor i un desgraciat que intenta aixecar un despatx", ha declarat l'empresari.

Martorell ha admès que no li va preguntar per la seva formació i capacitació perquè no li interessava i la va contractar "per amistat pura i dura" i perquè li interessava ampliar la seva cartera amb grans empreses. "Quines millors relacions pot tenir algú que la dona del president per captar clients", ha afirmat. Segons l'empresari Areal li va demanar la feina "perquè volia estar ocupada, per tenir alguna cosa a fer", va signar el contracte sense llegir-lo i únicament li rendia comptes quan ella volia perquè "anava per lliure, anava a la seva bola". "El resultat va ser zero pelotero, va ser fatal, la vaig acomiadar i punt", ha declarat l'empresari, que ha detallat que se li va pagar una liquidació per cessament voluntari.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF