Balears 16/08/2017

El GOB Menorca demana que els banyistes denunciïn a l'112 els fondejos irregulars

Els ecologistes consideren que la convivència entre embarcacions i usuaris està arribant a un punt límit i demana més recursos humans

Ivan Martín
1 min
ANCORATGE  Els fondejos són una de les principals amenaces per a la posidònia.

MaóLa massificació no és solament un fenomen que es visualitzi en totes les infraestructures menorquines. La mar no n'és una excepció i ja s'hi han registrat actituds que vulneren la normativa que regula els fondejos. De fet, així ho confirma el responsable de l'Ordenació del Territori del GOB Menorca.

Miquel Camps assegura que "s'estan produint a l'illa negligències contínues derivades de les males arts dels propietaris d'embarcacions. És evident que hi ha més turistes que mai a Menorca i la mar també pateix més densitat d'embarcacions. El problema apareix quan s'acumulen en determinades platges i no respecten la normativa. Cal recordar que hi ha una legislació que delimita l'espai de fondeig respecte de la costa. Això no es compleix i el medi natural i els banyistes en pateixen les conseqüències".

Per eliminar aquestes pràctiques que posen en perill la convivència, Miquel Camps proposa que "siguin els usuaris els qui telefonin a l'112, al servei d'emergències. Ens telefonen a nosaltres per denunciar les atrocitats que veuen en diferents punts de la geografia insular, però no som els encarregats de posar ordre. A més a més, aquesta és l'única manera perquè algú en prengui nota i s'adoptin les mesures pertinents".

D'altra banda, des del GOB tenen clar que, "de la mateixa manera que tenim la carretera general saturada i manca d'efectius que puguin vigilar les nombroses imprudències dels conductors, també ens trobam amb aquesta problemàtica a la mar". I és que, per Miquel Camps, "falta personal per vigilar i, si s'escau, sancionar els infractors. Aquesta circumstància posa al descobert les retallades que vàrem viure durant la darrera legislatura".

stats