Balears 24/02/2015

Joan Torres i Carmen Tur, els candidats d'El Pi a Eivissa

Els caps de llista al Consell i al Parlament s'han presentat en un acte en el qual ha estat present un eufòric Jaume Font

Bea Rosselló
2 min
Joan Torres durant la seva intervenció. / EL PI

EivissaEl Pi-Eivissa ha presentat aquest dimarts els seus candidats al Consell d'Eivissa i al Parlament balear en un acte que ha tingut lloc a l'hotel Royal Plaza, on diverses desenes de persones han mostrat que el partit de Jaume Font no està sol aquí a Eivissa.

Joan Torres i Carmen Tur seran els caps de llista al Consell i al Parlament, respectivament. L'actual regidor de Sant Antoni, Joan Torres, ha assegurat que el treball realitzat al Consistori portmanyí "és el nostre aval" en ressaltar que han presentat en cadascuna de les sessions plenàries mocions per millorar el municipi.

A més, Torres ha apuntat que El Pi-Eivissa és l'únic partit insularista que es presenta, per la qual cosa ha assegurat que el fet d'estar en una estructura d'àmbit balear "ens permetrà ser al Parlament". Torres aposta per un Consell "amb totes les competències que l'Estatut d'Autonomia ens atorga" i fa especial èmfasi en la gestió de les residències, com també en la desaparició del consorci sociosanitari. El port de Vila, l'explotació privada de les platges d'Eivissa, la proliferació de les 'party boats', la problemàtica de l'emissari o la necessitat de mancomunar la recollida de residus han estat alguns dels temes esmentats pel candidat al Consell. "Volem un Consell àgil i eficaç", ha apuntat per ressaltar que l'únic objectiu que els mou és "la defensa dels ciutadans d'Eivissa".

Una Eivissa de "primera divisió"

Carmen Tur, per part seva, ha apuntat que s'ha de treballar perquè Eivissa sigui "de primera divisió" i ha apuntat que votarà a favor de qualsevol proposta que sigui bona per a Eivissa, independentment de quin partit sigui aquesta. "Els mallorquins no em faran votar res en contra de la meva illa".

Tur ha destacat que Eivissa té mancances des de fa tres dècades i ha ressaltat el finançament, les connexions aèries o l'educació, sense oblidar el seu cavall de batalla: la radioteràpia. En aquest sentit, ha criticat l'obligació dels pacients d'haver de traslladar-se a Mallorca per rebre tractament amb dietes que no arriben als 20 euros, davant les més ostentoses que reben els parlamentaris o la posada en marxa de la ressonància magnètica, ja malmesa: "Diuen que tenim màquines noves. Sí, una màquina, la de la ressonància magnètica, que fa dos anys que està guardada en un magatzem i que han hagut de venir des de París per arreglar-la".

"Jo no promet res perquè duc les mans buides, però el cap no el tenc buit. Ha de ser el poble d'Eivissa qui digui què vol. L'únic que tenc és la meva paraula", ha assenyalat Tur, que ha rebut diverses ovacions durant la seva intervenció.

Per finalitzar, Tur ha postil·lat: "No són els mallorquins els que van en contra nostra, ells defensen la seva, són els nostres representants que no defensen ca nostra".

Font, eufòric

El president d'El Pi, Jaume Font, que no s'ha aturat de fer fotos i gravar vídeos amb el seu telèfon mòbil, s'ha mostrat eufòric i ha qualificat Carmen Tur com una persona "que sap el que vol". Font ha apuntat que la seva formació té com a objectiu fer "una pinya de centredreta".

stats