Balears 26/03/2015

Armengol presenta la seva llista amb “un equip preparat per governar demà mateix”

Justifica que Alcover sigui el seu número dos perquè es fixa com a prioritat abordar la situació econòmica

Quim Torres
2 min
Armengol convida els ciutadans a votar per internet el seu programa

PalmaLa candidata autonòmica del PSIB, Francina Armengol, ha presentat aquest dijous la seva candidatura al Parlament i ha defensat que està integrada per “un equip preparat per governar demà mateix” i “fer el canvi segur que necessiten les Illes Balears”.

La socialista ha defensat que ha anat a cercar “referents” del PSIB per a cada àrea que considera clau perquè, segons ha dit, “quan vull decidir de qualsevol cosa m’interessa tenir gent que sàpiga de què parla”. I precisament perquè considera que la prioritat és abordar la situació econòmica, ha justificat que hagi col·locat de número dos el regidor de Palma, l’economista Andreu Alcover, un moviment que s’interpreta també com un gest per integrar gent de l’entorn d’Aina Calvo.

La presència d’Alcover i de la consellera insular Rosario Sánchez, portaveu econòmica dels socialistes al Consell i que ocupa el número nou de la candidatura d’Armengol, serien els seus “referents” per a les qüestions econòmiques i d’hisenda. La diputada Bel Oliver com a número tres li garanteix, ha dit, la interlocució amb els representants de l’economia productiva, les patronals, i sobretot les de l’àmbit turístic. L’altra cara de l’economia, la de l’ocupació i la interlocució amb els sindicats, es complementa amb la presència com a número vuit de Iago Negueruela, inspector de treball que ja ha influenciat el discurs dels socialistes a l’hora de qüestionar la qualitat de l’ocupació que es crea.

Armengol ha defensat també que les tres potes de l’estat del benestar es deixen en mans de tres “referents” més: l’educació, per a Martí March, catedràtic de Pedagogia de la UIB, que es presenta de número sis com a independent; la sanitat es deixa en mans una altra vegada de l’exconseller de Salut Vicenç Thomàs, i de la política social se n’encarregarà Jaume Garau, que ja fou conseller d’Afers Socials al Consell quan Armengol n’era la presidenta. Finalment, ha justificat la presència de la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, per la importància de les polítiques d’Igualtat. Finalment, l’actual portaveu adjunta dels socialistes al Consell, Mercedes Garrido, ocuparà el número cinc de la llista i s’encarregarà de la política sobre territori.

stats