Balears 19/07/2017

Podem Eivissa celebra que els consells puguin zonificar el lloguer turístic

La vicepresidenta del Consell, Viviana de Sans, reclama que la Llei d'habitatge resolgui "sí o sí" l'emergència habitacional a l'illa

Jaume Vinyas
1 min
La vicepresidenta del Consell d'Eivissa, Viviana De Sans, aquest dimarts, a Palma.

PalmaLa vicepresidenta del Consell d'Eivissa i secretària general de Podem a l'illa, Viviana de Sans, ha valorat positivament la regulació del lloguer turístic aprovada dimarts pel Parlament. “Estam contents que els consells puguem decidir en quines zones” es pot dur a terme aquesta activitat perquè Eivissa pateix una situació d'"emergència habitacional".

De Sans ha negat que tinguin problemes amb el PSIB, com va afirmar el diputat Salva Aguilera en el debat d'aprovació de la reforma del lloguer turístic. “Tenim el suport del PSIB”, ha assegurat. A més, ha recordat que, recentment, han enviat una carta conjunta dirigida a la presidenta, Francina Armengol, en què les dues formacions li demanaven un paquet de mesures contra la situació que pateix l'illa.

En aquest sentit, tot i que ha qualificat d'"important" que la regulació del lloguer turístic hagués fet referència a l'emergència habitacional, com va lluitar el grup parlamentari fins al darrer moment, ha valorat que el text aprovat preveu un fort increment de les sancions. “Una vegada que no ha estat factible el que volíem, la següent passa era que quedàs en mans dels consells”, hi ha afegit. Finalment, ha assenyalat que “la Llei d'habitatge ha de resoldre sí o sí l'emergència habitacional”.

stats