Societat
Balears 31/07/2013

Dimiteix en bloc l'equip directiu d'un institut d'Inca per no haver d'aplicar el TIL

L'IES Berenguer d'Anoia anuncia la seva renúncia per no haver d'aplicar el decret de llengües, mentre creixen les mostres de suport als tres directors de Maó

A. Zurimendi
1 min

PalmaLes mostres de rebuig al TIL continuen al llarg del dia d'avui, després que Educació hagi suspès tres directors d'escoles de Maó que s'han negat a aplicar el TIL. De fet, l'equip directiu de l'IES Berenguer d'Anoia, a Inca, ha presentat la seva dimissió en bloc. Concretament, ha enviat la seva renúncia a la Direcció General de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans.

El fins ara director del centre, Pere Morey, al·lega que no pot presentar a la Conselleria "un projecte educatiu que modifica l'anterior aprovat i que compta amb el suport de tota la comunitat educativa del nostre centre".

Morell, de fet, explica que la Comissió de coordinació pedagògica va redactar un esborrany que fou recolzat per les famílies i pel claustre del centre i finalment aprovat per les 2/3 parts dels membres que formen el Consell Escolar.

A més a més, els tres directors menorquins fulminats per Educació segueixen rebent el suport de la classe sindical, política i civil de les Illes. El diputat del PSIB Cosme Bonet ha titllat de "persecució política" la maniobra d'Educació; Joves per la Llengua han fet una crida a donar suport actiu als tres docents, el col·lectiu juvenil Xíxeros amb empenta s'ha declarat favorable a la insubmissió al decret i la Plataforma Crida també ha mostrat la seva indignació amb la mesura de la conselleria.

A més a més, els sindicats educatius protestaran demà a Palma davant la conselleria d'Educació (11 hores). I les xarxes socials es fan ressò d'una concentració en suport als tres directors davant la Delegació de Govern a les 12 hores.

http://www.iesberenguer.net/admin/Renuncia.pdf

stats