Balears 28/04/2014

Educació expedienta el director del col·legi de la Colònia i n'accepta la dimissió

La Conselleria va obrir expedient al director després de conèixer que hi havia una investigació per la presumpta comissió de delictes de falsedat de document públic, coaccions, amenaces i tràfic d'influències

1 min

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats ha obert expedient disciplinari al director del CEIP Sa Colònia de Sant Jordi, Fernando Alcántara, per considerar que va poder cometre una falta molt greu en adoptar acords il·legals i perjudicials per a l'administració, i n'ha acceptat la dimissió.

Després de conèixer el resultat de l'expedient informatiu sol·licitat a Inspecció Educativa al març, sobre la suposada comissió d'uns fets susceptibles de responsabilitat disciplinària comesos en l'exercici de les seves funcions, Educació ha informat avui en un comunicat que ha obert expedient disciplinari a aquest directiu i n'ha acceptat la renúncia al càrrec.

Educació va obrir expedient al director del centre després de conèixer que hi havia una investigació judicial i que la policia indagava sobre la presumpta comissió de delictes de falsedat de document públic, coaccions, amenaces i tràfic d'influències.

L'informe elaborat per Inspecció Educativa conclou que Alcántara presumptament podria haver comès una falta molt greu, tipificada a la Llei de funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, consistent a adoptar acords manifestament il·legals que haurien pogut causar un perjudici a l'administració.

Després d'acceptar la renúncia, la Conselleria nomenarà en breu mitjançant procediment extraordinari un nou director per al CEIP Sa Colònia de Sant Jordi.

Anteriorment, Educació ja havia acceptat la dimissió d'aquest docent com a representant del Govern en el Consell Escolar.

stats