Balears 10/05/2017

Educació destina 2,1 milions d'euros a beques menjador per al curs 17/18

Es consolida l'augment de la quantia. En el curs actual hi ha hagut 2.976 beneficiaris

Martí Gelabert
1 min
Menjador escolar de menjar biològic de l'Escola Orriols i Roca de Moià

PalmaLa Conselleria d'Educació destinarà 2,1 milions d'euros a beques menjador per al proper curs, una xifra que es manté respecte de l'any passat, quan va arribar als 2 milions per l'augment de la demanda. Així com es va fer l'any passat, els alumnes dels centres concertats també podran accedir als ajuts.

La principal novetat per al proper curs és que es modifica la puntuació dels trams de la renda, ja que "les rendes més baixes podien quedar descol·locades", ha explicat el director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribes. D'aquesta manera, s'ha passat dels 10 punts màxims als 15 en els tres més baixos. També s'han ajustat a les directrius de la Unió Europea quant al càlcul de la renda individual o personal respecte de la familiar, i també s'ha establert una renda màxima.

Aquest curs hi ha hagut un total de 2.976 beneficiaris de 7.420 sol·licituds. El termini de presentació de sol·licituds per al proper curs és del 26 de maig al 9 de juny. Dia 1 de setembre les famílies sabran si són o no beneficiàries dels ajuts. Per a l'alumne que canviï de centre o aquell que s'escolaritzi per primera vegada, ha explicat Ribes, hi haurà un període extraordinari.

Pel que fa a ajuts de menjador per motius de transport, s'han ajustat a aquells alumnes que cursen fora del seu municipi o alumnes que usen el transport escolar de la Conselleria en centres que fan horari partit. Ribes assegura que serà un ajust molt petit, ja que els alumnes que en puguin quedar fora seran pocs.

stats