Balears 05/05/2016

Educació avaluarà els alumnes de sisè de Primària a partir de les proves dels centres

Una comissió externa formada per membres d'Inspecció Educativa i de l'IAQSE valoraran si s'han adquirit les competències establertes. Els estudiants no hauran de fer cap revàlida de la LOMQE

Martí Gelabert
2 min
Les proves de nivell de  quart de secundària, a examen Fracassa la crida  dels sindicats al boicot de les proves

PalmaLa Conselleria d'Educació ha donat una passa endavant per aclarir als centres què succeirà amb les polèmiques revàlides de Primària. El conseller Martí March ja va decidir paralitzar les proves establertes per la LOMQE fins que la situació governamental a l'Estat es desencallàs en aquest aspecte. Ara bé, Educació sí que complirà la llei. Ho farà a partir de les pròpies avaluacions internes que facin els centres als seus alumnes. Una comissió d'experts externa, formada per membres d'Inspecció educativa i de l'Institut d'Avaluació i Qualitat Educativa (IAQSE), valorarà si en aquestes proves s'han adquirit les competències establertes.

El conseller Martí March ho ha anunciat així aquest dijous en roda de premsa, on ha destacat que des d'Educació es vol "evitar el caos dels centres" i "les incerteses" cap a la comunitat educativa. La Conselleria, que té com a punt de partida "donar confiança als centre educatius" obtindrà dades de valoració individualitzada de cada estudiant. De fet, March ha reiterat la bona disposició de la Conselleria a realitzar avaluacions externes. Ara bé, que no siguin aquelles proposades pel model LOMQE, que segons March "no serveixen per res" i suposen "una alta despesa econòmica", així com provocarien "una distorsió als centres", que estan a punt d'acabar el curs.

Educació paralitza les proves LOMQE de PrimàriaEn aquesta línia, el Govern aposta per crear un model propi i consensuat amb tota la comunitat educativa d'avaluació externa amb caràcter diagnòstic i que s'aplicaria a partir del curs vinent. Per aquest curs, però, i a falta de la reunió de la Conferència Sectorial d'Educació el proper 13 de maig, la Conselleria ha decidit "fer aquesta interpretació de la LOMQE segons les nostres competències", segons ha anunciat el director general d'Ordenació i Planificació de centres, Antoni Morante. Els estudiants, per tant, no s'hauran de sotmetre a cap revàlida, així com va anunciar fa uns dies el Govern.

La majoria de comunitats autònomes seguirà les mateixes passes

El rebuig de les comunitats autònomes que no estan governades pel Partit Popular a la LOMQE és total. En concret, fins a un total de vuit –les que tenen president socialista– han decidit no aplicar aquest curs la prova final a sisè a canvi d'una avaluació alternativa. El País Basc, Navarra, Catalunya i les Illes Canàries s'han negat, directament, a fer una prova alternativa. En el cas català, per exemple, el que sí que han fet és una avaluació pròpia.

Madrid, Castella Lleó, Galícia, La Rioja i Múrcia són les comunitats que aplicaran l'avaluació final de Primària segons les previsions de la LOMQE.

stats