Balears 16/10/2017

Les entitats ecologistes rebutgen el repartiment de l'ecotaxa perquè aprofundeix en la "mercantilització turística"

El GOB i Amics de la Terra creuen que l"'esperit fonamental" de l'impost hauria de ser "reduir la càrrega ambiental"

Ara Balears
1 min
La reunió del ple de la comissió del turisme sostenible, aquest dilluns.

PalmaLes entitats ecologistes que formen part de la Comissió de l'impuls del turisme sostenible han votat aquest dilluns en contra de la proposta del Govern per assignar els fons recaptats amb l'ecotaxa perquè consideren que "l'esperit fonamental" de l'impost hauria de ser "reduir la càrrega ambiental" i, en canvi, hi ha projectes que aprofundeixen en la "mercantilització turística".

També denuncien que es justifiqui "la necessària diversificació del producte turístic" i s'acabi fomentant la "dependència del monocultiu turístic" i finançant "noves infraestructures hidràuliques que permetin continuar incrementant el consum d'aigua".

Des del GOB consideren que s'ha millorat pel que fa als criteris de selecció de projectes a finançar, però creuen que hi ha propostes sobre la ponderació dels vots, la transparència o la representativitat que no han estat tingudes en compte per part del Govern.

Hi ha hagut entitats que, en canvi, han estat més satisfetes amb els canvis introduïts per la Conselleria de Turisme en el reglament que defineix com s'ha de fer el repartiment de fons. És el cas de la FELIB, que l'any passat va criticar durament que cap projecte presentat per un ajuntament es finançàs i que enguany ha destinat un dels seus vots a donar suport a la proposta del Govern i amb l'altre s'ha abstingut com a "vot constructiu".

Des de la Federació d'Entitats Locals creuen que els ajuntaments "han d'estar més representats dins la comissió" i recorden que volen que "una part de l'impost recaptat quedi com a reinversió dins el municipi que el recapta".

stats