Balears 07/07/2015

Els ecologistes lamenten que el Consell mantingui la idea d'importar fems, encara que sigui de Balears

Expliquen que l'objectiu és reduir la incineració i demanen la revisió i modificació del contracte amb TIRME, concessionària de la incineradora

Ara Balears
1 min
EL CONSELL NO APROVA LA TARIFA DE FEMS  El ple del Consell encara no ha aprovat la tarifa de fems d’enguany. Ahir, la majoria absoluta del PP rebutjà una petició per aprovar-la en 20 dies.

PalmaLa plataforma No volem ser el femer d'Europa, que la legislatura passada va dur a terme una important campanya per intentar evitar la importació de residus per incinerar a Son Reus, lamenta els plans del Consell de Mallorca de substituir la importació de residus d'Itàlia i Irlanda pels residus d'Eivissa i Menorca. L'entitat ecologista considera que s'ha de reduir la incineració i que això implica una revisió o modificació del contracte amb la empresa incineradora.

Deixar d'importar residus d'altres països europeus per importar el fems d'Eivissa i Menorca va ser anunciat pel nou president del Consell, Miquel Ensenyat. No volem ser el femer d'Europa ho valora "molt positivament", però lamenta "que es continuï amb la idea d’importar i cremar residus no tractats, ja que l’augment de les tones a incinerar és incompatible amb l’objectiu prioritari de reduir la incineració a Mallorca", explica en un comunicat.

"Si les infraestructures estan sobredimensionades, cal cercar responsables de la mala gestió política i tancar el que no necessitam", expliquen. Per l'entitat, la solució requereix "la revisió i modificació de la relació contractual que regeix la concessió del servei públic de gestió de residus a l'empresa concessionària TIRME".

Per altra banda, demanen la continuïtat i la convocatòria per a aquest mes de juliol de la mesa específica en matèria de revisió normativa i contractual de la gestió de residus a Mallorca, en la qual tenen presència les entitats ecologistes que formen part de la Plataforma i que es va crear la legislatura passada amb l'objectiu concret d'abordar el contracte del Consell de Mallorca amb TIRME.

stats