OPERACIÓ SANCUS
Balears 19/10/2016

Duran intenta desviar cap a l'Ajuntament la pressió sobre el PP per la investigació de l'ORA

La regidora popular assegura que és un cas que afecta Cort com a institució. Truyol creu que aquest posicionament és una "falta de respecte" i reclama a l'oposició que no n'amagui les implicacions

Martí Gelabert
2 min
Duran intenta desviar cap a l'Ajuntament la pressió sobre el PP per la investigació de l'ORA

Palma"El PP de Palma està al costat de la Justícia. Caigui qui caigui". La cap del partit a Palma, Marga Duran, s'ha expressat d'aquesta manera amb relació a les detencions per la investigació dels contractes a l'ORA, que han afectat dos exregidors de l'anterior legislatura popular, Irene San Gil i Gabriel Vallejo.

Duran ha intentat, això no obstant, afluixar i esquivar la pressió sobre el partit. En aquest sentit, ha advertit que és una operació que implica l'Ajuntament com a institució. El discurs de Duran s'ha centrat en la "prudència" i a "respectar" els temps judicials.

"No posam en dubte la professionalitat dels funcionaris", ha dit. Pel que fa als dos exregidors populars implicats ha afirmat que no té "cap dubte" que s'aplicarà el codi ètic del partit. És a dir, en el cas d'imputació, els implicats han de posar a disposició del partit el càrrec i, en cas que hagin d'adoptar mesures cautelars fermes, el PP hauria de donar-los de baixa.

Pel que fa a les declaracions del batle, Jose Hila, que acusa el PP de crear una xarxa corrupta, Duran ha assegurat que no ha estat "a l'altura" i que s'ha de tenir "seny i sentit comú". En aquesta direcció, Duran ha reiterat la necessitat de ser prudents amb la investigació judicial. També ha insinuat, tot i que després se n'ha desentès, sospites sobre el PSOE: "No em fa por que s'estudiïn els darrers 30 anys de contractacions. No sé si Hila pot dir el mateix". Això sí, Duran s'ha posat a disposició del batle per a tot allò que necessiti. La portaveu popular s'ha dirigit als seus 60.000 votants i ha assegurat que el PP "no és un partit corrupte" i que "continuarà donant la cara i col·laborarà amb la Justícia".

Truyol assegura que és una "falta de respecte"

La portaveu de l'equip de govern municipal, Neus Truyol, ha criticat minuts després les declaracions de Duran. Ha assegurat que l'intent de la popular de traspassar la pressió cap a la institució és "una falta de respecte", ja que "el PP ha amagat les persones investigades", fent referència als diversos casos de corrupció que han esquitat el partit. "Ha amagat. Ha estat còmplice. Té un codi ètic que no s'està complint".

Amb relació al codi ètic i a les possibles conseqüències d'aplicar-lo, Duran ha assegurat que desconeix si José María Rodríguez és militant del partit o no. Truyol ha advertit que la portaveu popular té "un problema" més, en aquest cas. La portaveu de l'equip municipal ha continuat en la mateixa línia d'Hila, ha reclamat al PP "moltes explicacions" i ha lamentat que tota aquesta situació "no ajuda la qualitat dels serveis òptims". "Que actuï. El PP ha de fer quelcom més que parlar", ha sentenciat.

stats