PROCÉS INTERN
Balears 17/01/2015

Dues noves llistes competiran per liderar Podem a Balears

Tomás i Lola Fernández se sumen a les de Jarabo i Bennàssar

Lluís Planas
2 min
Dues noves llistes competiran per liderar Podem a Balears

PalmaJa són quatre els aspirants a la secretaria general de Podem a Balears. A les llistes anunciades pel realitzador audiovisual Alberto Jarabo i el misser Antoni Bennàssar s’hi afegiren ahir les de Tomás Fernández i Lola Fernández. Excepte la que encapçala Bennàssar, les candidatures a configurar la primera direcció autonòmica parteixen dels primers cercles que es crearen a les Illes, abans de la irrupció a les eleccions europees de la formació que lidera Pablo Iglesias. El 14 de febrer es coneixerà la composició del seu primer consell ciutadà i el nom de qui el liderarà, després d’un procés intern ja en marxa.

Tomás Fernández González, nascut a Madrid fa 41 anys i resident a Mallorca des d’en fa 16, anuncià ahir a través d’un comunicat la presentació de la seva candidatura. En conversa amb aquest diari, va explicar que va formar part del primer grup de suport a Podem a escala estatal i de l’organització de la primera assemblea a Mallorca el febrer de l’any passat. “La nostra candidatura no creix ni neix de cap partit anterior, tampoc d’antics membres de vells partits”, va remarcar.

Professional de les arts gràfiques i actualment resident a Consell, ja ha inscrit la seva candidatura a la secretaria general sota el lema ‘Illes amb futur’. “No he preparat cap llista tancada al consell ciutadà”, explicà ahir, “he reunit un equip tècnicament molt ben preparat i després ja veurem com es configura segons la decisió de les persones que s’hi vulguin presentar, perquè tenc clar que no podem fer el mateix que es feia abans perquè, si no, obtindrem el mateix resultat”.

Contactes entre ells

Tomás Fernández havia mantingut contactes amb l’altra candidatura que s’ha anunciat ara i que liderarà Lola Fernández, una advocada d’origen extremeny i resident a Son Servera. Té el suport de l’activista i president de la Unitat Cívica per la República, Miquel Mascaró, promotor d’una llista des de fa setmanes, i del potent cercle d’Eivissa, liderat per Gloria Santiago, secretària general a Vila i integrant de les llistes europees de Podem.

A la vegada, aquesta darrera candidatura i la d’Alberto Jarabo havien mantingut contactes fins a aquesta setmana per presentar-se conjuntament, sense que finalment hagi estat possible l’acord. Tant la de Jarabo com la d’Antoni Bennàssar tenen previst oficiliatzar durant la setmana que ve la presentació de les seves llistes. Segons van explicar ahir tots dos, durant aquest cap de setmana acabaran de tancar quins seran els seus membres per al consell ciutadà i els avals necessaris.

stats