Balears 14/12/2016

Dotze comunitats exigeixen a Madrid una millor gestió dels fons d'ocupació

Demanen "diàleg fluid" amb el Ministeri i "feina conjunta per dissenyar polítiques"

Ara Balears
1 min
Negueruela, al centre, amb representants de les altres 11 comunitats

PalmaEls consellers i directors generals de Treball de dotze comunitats autònomes s'han reunit aquest dimecres a Madrid per exigir al Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social una major gestió dels fons per a polítiques actives d'ocupació i la convocatòria urgent d'una conferència sectorial on poder establir un "diàleg fluid" entre administracions i fer "feina conjunta per dissenyar polítiques", especialment aquelles relacionades amb el Sistema nacional de garantia juvenil.

En representació dels dotze territoris, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha assegurat que "no pot tornar a passar el que ha passat enguany", ja que les comunitats han hagut d'assumir el cost de les polítiques d'ocupació (un total de 1.800 milions d'euros) perquè "fins la setmana passada no s'havien transferit". Així "s'ha posat en risc una feina necessària i bàsica d'inserció laboral", ha denunciat Negueruela, que també ha criticat el govern central per forçar les comunitats a assumir la despesa alhora que "t'ofega amb límits de deute".

Pel que fa a les polítiques de garantia juvenil, Negueruela ha reivindicat, en nom de les dotze comunitats no presidides pel PP, que a la conferència sectorial urgent es tractin els temes que afecten el Sistema nacional de garantia juvenil i que sigui una prestació que depengui dels serveis públics d'ocupació.

El conseller ha aprofitat per reclamar que es recuperi la quantitat que es destinava a les polítiques actives d'ocupació abans de la crisi (3.000 milions d'euros) per tal de poder garantir, per a la ciutadania, "un futur i una feina dignes".

stats