Balears 30/08/2014

Dos instituts comparteixen esquelets per a tots els seus alumnes

M. Pinya
2 min

PalmaL’IES Sant Marçal va acollir els primers alumnes aquest passat mes de gener, després d’anys de reivindicacions. Amb tot, set mesos després d’haver estat inaugurat, i a menys de dues setmanes que comenci el curs 2014-15, el nou institut encara no ha rebut la dotació que li correspon ni per ser de nova construcció, ni per canvi d’edifici.

Les instal·lacions es troben en perfectes condicions, emperò les deficiències que suma l’institut s’acumulen com a conseqüència d’aquesta manca de dotació. “Tenim aula d’informàtica: les parets i els mobles, però cap ordinador per als alumnes”, explica el director del centre, Tomeu Mascaró.

La situació que viu aquest institut, que va compartir l’edifici que ara ubica l’IES Santa Maria fins que no s’inaugurà el nou, és surrealista. Aquests dos instituts s’han hagut de partir el material, que és l’únic que tenen, a causa de la manca de dotació per part de la Conselleria d’Educació.

“Ara mateix, tenim dos mitjos instituts”, lamenta Mascaró. “Només tenim el material de mig laboratori, la resta va quedar a Santa Maria”, afegeix. Així, “un centre té l’esquelet dels ossos i l’altre el dels nervis”, una situació absurda que de moment no preveun que se solucioni. Amb tot, el director assegura que des de l’Ajuntament de Marratxí han manifestat la intenció de fer-se càrrec del condicionament de les pistes esportives del centre i del gimnàs, que encara no s’han pogut estrenar.

Les deficiències, que ja han estat denunciades reiteradament per l’associació de pares i mares del centre, també afecten la connectivitat de l’institut, que està preparat per acollir 18 antenes de wi-fi. Des del mes de gener, quan s’inaugurà, però, només n’hi ha quatre, que només tenen potència per arribar a sis de les aules del centre.

stats