Balears 21/08/2017

Representació escassa de les dones en el teixit associatiu

L'Ajuntament presenta un estudi en què destaca la força de les entitats veïnals

M.g.
2 min
La regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, en roda de premsa

Palma"Les dones, també en el teixit associatiu, estan infrarepresentades". Així de contundent ha valorat la regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, el paper de la dona en la xarxa de veïns i entitats. "Especialment", ha assegurat, "en els llocs més elevats de responsabilitat". A Palma hi ha 616 associacions inscrites en el Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes (REMEC), de totes les tipologies. 365 homes són presidents i 251 dones presidentes, però pel que fa al nombre de membres de juntes directives, la diferència és escassa.

Són valoracions que la regidora Frade ha realitzat aquest dilluns matí en la presentació d'un estudi elaborat a partir de les dades que proporciona el REMEC. "Ens ajudarà per conèixer la situació actual i l'evolució de les entitats per aplicar mesures polítiques per millorar el teixit social de Ciutat", ha assegurat Frade. La regidora ha destacat que les entitats van "recuperant força" després de la recuperació de subvencions perdudes i facilitant espais de comunicació i participació entre l'administració i els ciutadans".

Les associacions de veïns són les majoritàries a Palma. En total, n'hi ha 85 d'inscrites, seguides de les culturals (70) i les que atenen col·lectius específics (64). Per Frade, això significa que "les entitats veïnals continuen lluitant pels seus barris, que la cultura és molt viva i que hi ha un volum molt gran de col·lectius en exclusió que són atesos per entitats socials o que s'organitzen ells mateixos".

En aquesta mateixa línia, on hi ha més volum d'activitats és en les veïnals i les culturals, seguides per les de persones majors. Els principals moviments són el de dinamitzar barriades, participació ciutadana i millora del barri, a banda de la defensa de la llengua i el patrimoni, l'oci i els serveis culturals.

El darrer lustre hi ha hagut un creixement significatiu de l'evolució d'inscripcions d'entitats culturals: han passat a 45, de les 25 que eren. Les d'immigrants també han crescut significativament i han passat de 6 a 31 els darrers cinc anys.

stats