SALUT
Balears 14/06/2016

Les donacions de sang augmenten els primers mesos de 2016

La demanda hospitalària està coberta a pesar de la caiguda de les reserves

Montse Terrasa
1 min
La consellera de Salut i els responsables del Banc de sang amb alguns voluntaris.

PalmaLes donacions de sang a Balears han augmentat en aquests primers mesos de l'any respecte al mateix període del 2015, segons ha confirmat la consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director del Banc de Sang, Enrique Girona, coincidint amb el Dia mundial del donant de sang. D'aquesta manera es trenca amb les dades negatives del passat any, que situaven les Illes a la cua de les comunitats autònomes en donacions.

L'augment de donacions és d'un 3,5% respecte del 2015 i encara que aquest dimarts "s'ha produït una petita caiguda de reserves per demanda de sang, la demanda hospitalària està coberta", ha puntualitzat Girona, que juntament amb la consellera Gómez i la directora general de Salut Pública i gerent de la Fundació del Banc de Sang i Teixits, Maria Ramos, han visitat l'envelat i l'autobús que s'ha instal·lat a la plaça Espanya per informar i captar més donants.

La consellera ha comentat que "s'ha de fer feina per intentar atreure els joves", ja que el perfil del donant balear té una edat compresa entre els 45 i els 55 anys.

La Fundació Banc de Sang i Teixits va organitzar durant l'any passat 1.637 campanyes de donació i va aconseguir 37.947 donacions, amb un índex de 34,35 donacions per cada mil habitants. Tot i així, aquestes dades situen l'Arxipèlag a la cua de les comunitats autònomes en aquest aspecte solidari.

stats