REBEL·LIÓ A LES AULES
Balears 17/08/2013

Els docents preparen la caixa de resistència de la vaga

Faran sopar i concert el proper 30 d'agost a Porreres

Ander Zurimendi
2 min
Els docents preparen la caixa de resistència de la vaga

Palma.L'Assemblea de Docents no ha quedat aturada aquest mes d'agost. I és que la imminència de l'inici de curs (i possiblement de la vaga indefinida a les aules) ha obligat els mestres a continuar els preparatius de la protesta.

En els darrers dies, concretament, han començat a perfilar la caixa de resistència de la vaga, a fi de disposar d'un matalàs econòmic durant les jornades d'aturada. Tal com confirmà ahir Iñaki Aicart, un dels portaveus de l'assemblea, els doblers de la caixa de resistència serviran per fer front a les despeses que suposi organitzar la vaga (com ara material de propaganda), a més de les possibles sancions econòmiques que podrien patir els vaguistes.

Així mateix, Aicart assegurà que si la recol·lecta monetària "anàs molt i molt bé", se'n podria distribuir una part entre els docents vaguistes, a fi que no perdin tants de doblers pel fet de seguir l'aturada.

Aquesta via, de fet, és la que el moviment obrer ha emprat tradicionalment. Però l'amplíssima quantitat de treballadors que podrien fer vaga (tots els docents del sistema públic de les Illes) quasi descarta per complet aquesta possibilitat.

La primera passa per recaptar doblers arriba el 30 d'agost, quan l'Assemblea durà a terme la seva propera reunió a Porreres (19 hores): just en acabar l'assemblea, celebraran un sopar a la fresca al parc de n'Hereveta i una vetlada musical, amb actuacions en directe.

Els integrants de l'Assemblea de Docents confirmaren aquesta estratègia en la compareixença que realitzaren ahir dematí a la Conselleria d'Educació. De fet, una àmplia delegació s'hi desplaçà per registrar una petició de reunió amb la consellera d'Educació, Universitats i Cultura, la menorquina Joana Maria Camps.

No és la primera vegada, però, que sol·liciten reunir-se amb la màxima responsable educativa de la Comunitat. Ja ho feren l'1 d'agost, però han passat més de dues setmanes i els membres de l'Assemblea de Docents asseguren no haver rebut cap resposta. Ni tan sols negativa. "Consideram una irresponsabilitat per part de la consellera Joana Maria Camps no atendre la nostra sol·licitud, atès que s'està posant damunt la taula la possibilitat d'una negociació per aturar la convocatòria de vaga indefinida", explicà Aicart. A més a més, el portaveu dels docents indica que "davant la gravetat dels fets, fins i tot amb directors expedientats, ens demanam si és que la consellera és de vacances o si el fet de no rebre'ns és una altra mostra de la manca de diàleg amb els docents que ha marcat aquest curs passat".

40% de la plantilla

Els docents, de fet, assenyalen que "encara hi ha marge per no convocar cap vaga" i es mostren oberts a dialogar amb la Conselleria. Alhora, però, ja han començat una recollida de signatures entre el professorat a fi que, si es pogués convocar una assemblea oficial, la Conselleria n'hagi d'acceptar el resultat. Necessitaran aconseguir la signatura del 40% de la plantilla (tal com estipula l'Estatut del Treballador). Si ho assoleixen, la votació de vaga serà oficial, declaració amb la qual intenten dissipar alguns dubtes recents.

stats