Balears 27/06/2013

300 docents donen suport a la vaga indefinida

L'Assemblea de Docents mesurà ahir les seves forces al Teatre de Manacor

Mercè Pinya
2 min

Manacor.L'Assemblea de Docents es prepara perquè la travessia de l'estiu serveixi per encalentir motors i sumar el màxim de suports per a la vaga indefinida prevista per a l'inici del curs lectiu, el 13 de setembre. El col·lectiu de mestres i professors es reuní ahir al Teatre de Manacor en una sessió informativa.

Devers 300 mestres i professors assistiren a l'acte informatiu organitzat per l'Assemblea de Docents per impulsar l'aturada indefinida a l'ensenyament. El Teatre de Manacor acollí la trobada i la sala de dalt quedà petita per als assistents, que hagueren de seure en terra o quedar drets mentre sentien els motius per fer una aturada sense final en protesta per les retallades, el Decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i la política del govern Bauzá.

L'Assemblea de Docents aprofità l'encontre d'ahir per fer una crida a tots els centres educatius que no tenen assemblea que s'organitzin. Aquesta és la primera passa del full de ruta que, des d'ara fins al setembre, s'han marcat. Els docents es proposen connectar i coordinar cada assemblea de centre amb l'exterior, a més de la creació de comitès de vagues a tots els centres.

Els motius per fer la vaga

"Per acumulació, s'ha arribat a final de curs a una situació insostenible i el TIL ha estat només el colofó", apuntaven ahir Laura Calafell i Marina Llobera, les ensenyants encarregades de donar la cara davant els assistents. "Hem fet cassolades, vagues, concentracions... i anam acabant els recursos", assenyalaren. Per justificar-ne els motius, afegiren que "el Govern no està negociant amb la Junta de Personal Docent i no hi ha més sortida que fer una vaga indefinida".

"L'acte d'avui -ahir per al lector- és un crit a qui l'hagi de sentir. Estam disposats a sacrificar-nos per dir basta", afirmaren amb contundència els portaveus de la convocatòria, enmig d'un clima de tensió i preocupació pel panorama que es presenta el proper curs.

Calafell va informar que la mobilització ja s'està organitzant a escala balear, ja que "a Eivissa hi ha l'Assemblea de professorat preocupat, que també vol impulsar actuacions, com la vaga, per fer reflexionar els nostres governants que així no anam", digué un dels docents, qui recordà també que treballen per "coordinar-nos i fer que sigui una vaga en l'àmbit de les Illes Balears".

Tant Laura Calafell com Marina Llobera remarcaren que l'organització s'estructurarà mitjançant els comitès de vaga, que vetlaran per mantenir la comunicació durant l'estiu. Dues assemblees els propers mesos acabaran de definir tots els detalls de la cita reivindicativa.

Al final de la sessió, les portaveus remarcaren que "una vaga indefinida no té res de simbòlic, és un torcebraç. Cal durar el màxim possible. L'aturada indefinida ha de tenir un motiu molt clar: la retirada del TIL, però això no basta i per això demanam també la retirada del projecte de decret de convivència", digueren.

La Policia Nacional s'hi interessa

La Policia Nacional, a instàncies de la Delegació de Govern, s'interessà des de dissabte passat per l'acte que ahir va celebrar l'Assemblea de Docents i, per això, va sol·licitar-ne informació a l'Ajuntament de Manacor i al teatre Municipal, que li fou remesa.

stats