Balears 25/05/2017

Diversos accionistes declaren que varen vendre els hotels a la família Ruiz-Mateos

El fill petit de José María, ja traspassat, va atribuir al pare les decisions que ara es jutgen a l'Audiència de Palma per defensar-se

Efe
1 min
Els germans Ruiz-Mateos, asseguts al banquet dels acusats.

PalmaDiversos accionistes de les empreses que varen vendre el 2008 un hotel a Mallorca i un altre a les Canàries han declarat aquest dijous en el judici per presumpta estafa i insolvència punible als sis germans Ruiz-Mateos que varen vendre els establiments a la família i no només al pare, com va adduir el menor dels germans per defensar-se.

Una desena de socis que han declarat aquest dijous com a testimonis en el judici han coincidit a identificar com a compradors dels hotels Beverly Platja de Peguera i Beverly Park de Maspalomas la família i el grup d'empreses propietat dels Ruiz-Mateos.

A més, alguns d'ells han assenyalat que dos dels germans acusats varen ser presents a la notaria el dia que se'n va signar la compravenda, i han identificat com un d'ells Álvaro Ruiz-Mateos Rivero, que la setmana passada, a la seva declaració davant el tribunal, va responsabilitzar de l'operació i de la negociació el seu pare, José María Ruiz-Mateos, mort el 2015.

Una de les testimonis ha recalcat que els compradors "eren els seus fills". "Al senyor Ruiz Mateos jo mai li vaig veure la cara; aquí els únics que varen intervenir varen ser els fills", ha assegurat. Una altra ha descrit els compradors com "els homes de la família".

Bona part de la dotzena de testimonis que han comparegut aquest dijous en la cinquena jornada del judici eren socis de les dues empreses que varen vendre els hotels, i han explicat que varen delegar la negociació i les decisions en el consell d'administració, que estava assessorat per un despatx d'advocats.

stats