Balears 07/03/2017

Distintiu d'excel·ència per a la recerca biosanitària balear

L'IdISBa, primera institució de l'Arxipèlag a obtenir el segell HR Excellence in Research

Ara Balears
1 min
Un investigador a les instal·lacions de l'IDISBA, en imatge d'arxiu.

PalmaLa Comissió Europea ha concedit a l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) el segell HR Excellence in Research, que l’acredita com a centre de recerca compromès amb la millora contínua de les seves polítiques de recursos humans.

El segell HRS4R identifica l’IdISBa en l’àmbit internacional com a proveïdor de llocs de feina científics en un ambient favorable i estimulant per al desenvolupament de la carrera investigadora d’acord amb els principis del Charter & Code (Carta Europea de l’Investigador i Codi de Conducta per a la Contractació d’Investigadors) adoptat per la UE l’any 2005.

D'aquesta manera, l’IdISBa es converteix en la primera institució de les Illes Balears que disposa d'aquest distintiu, que comparteix amb 53 institucions més d'arreu de l'Estat.

Llista de compromisos

El procés d’acreditació ha comprès diverses etapes i s’ha duit a terme en dos anys. El mes d’agost del 2015, l’IdISBa va adquirir el compromís de complir els 40 principis inclosos en el Charter & Code, mitjançant els quals es defineixen els drets i deures tant dels investigadors com dels seus ocupadors, a més de les línies de treball per proporcionar un entorn de feina estimulant que fomenti el creixement i desenvolupament professional.

L’IdISBa va aprovar el seu pla d’acció el mes d’abril de 2016. L’objectiu és millorar l’alineació de les polítiques i actuacions en recursos humans de la institució amb els 40 principis exposats en la Carta i el Codi europeus. Aquest pla està subjecte a avaluacions periòdiques (internes i externes) i de seguiment dels avenços que s’han fet en aquesta línia.

stats