Els tres directors de Maó exigeixen que es resolgui el seu expedient per encetar la via penal contra el Govern

Demà farà un any que la Conselleria va decidir obrir als directors dels tres IES de Maó un expedient disciplinari, segons diuen, "de forma injusta i arbitrària"

Els directors expedientats dels tres IES de Maó -Jaume Bonet, Marga Seguí i Rafel Andreu i Jaume Bonet- coincidint amb l'any de l'obertura dels expedients han  acordat anar demà a la Delegació d'Educació de forma conjunta a fer el registre d'entrada d'un document que reitera la demanda d'immediata resolució dels expedients. El seu objectiu és tancar aquesta via per poder encetar la penal contra la Conselleria d'Educació i el Govern balear. 

Demà farà un any que la Conselleria va decidir obrir als directors dels tres IES de Maó un expedient disciplinari, segons diuen, "de forma injusta i sense cap tipus d'informació prèvia ni demanda de documentació ni d'explicacions i amb la incoació feta amb menys de 24 hores pel secretari autonòmic, quan no tenia competències per fer-ho". També denuncien que els expedients s'obriren de forma arbitrària, ja  que d'altres directors, com el d'Alaior, no acabà expedientat malgrat que va fer el mateix que ells. A més, recorden que la Conselleria va prendre unes mesures cautelars "totalment desmesurades": tres mesos de suspensió al principi, que es van convertir en el màxim permès per la normativa de sis mesos.

El dia 7 de febrer de 2014 els tres directors van presentar les darreres al·legacions, un cop l'instructor dels expedients ja va enllestir la seva feina. Des de llavors la proposta de resolució està al damunt la taula de la Conselleria d'Educació, sense que se n'hagi sabut res més.

Des del febrer, els tres directors han anat cada mes a la Delegació a fer un registre d'entrada d'un document on demanaven la immediata resolució dels expedients. Amb aquesta resolució dels expedients, els tres directors podrien començar la via penal i defensar-se davant la justícia ordinària per denunciar "tot el mal" causat sobre les seves persones i els seus respectius instituts.

Per això, demà, que farà un any exacte de la notificació dels expedients, els tres directors exigiran la resolució immediata, amb l'objectiu d'encetar noves vies de denúncia contra la Conselleria d'Educació.


EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF