Balears 31/01/2017

El director insular de l’Estat a Eivissa es jubila i presenta el seu “substitut interí”

El substituirà de manera “interina” l’excanceller de l’Ambaixada d’Espanya al Brasil, Álvaro Garcia, qui ocuparà des d’avui el lloc de secretari general de la Delegació insular de l’Estat

Armando Tur
2 min
A la dreta Álvaro García qui substitueix de Roger Sales, a l'esquerra

EivissaRoger Sales s’ha jubilat. Ho fa a 65 anys i de la seva plaça d’inspector en cap de la Policia Nacional, fet que l’obliga a cessar com a director insular de l’Estat. “M’hauria agradat continuar, però ser funcionari en actiu és un requisit indispensable per ocupar aquest càrrec polític”, ha explicat en roda de premsa Sales, qui ha assegurat que desconeix el nom de la persona que nomenaran per substituir-lo. “Només em puc comprometre a ajudar-lo en tot el que necessiti, si és que puc”, ha afegit l’encara director insular.

Sales se’n va “content per aquests dos anys de tasca” en els quals “s’han reduït els delictes” –un 1% a l’àmbit de la Policia Nacional-, però en els quals no s’han aconseguit bons resultats “en l'àmbit preventiu” pel que fa als robatoris a zones rurals. Sí que s’ha felicitat pel nombre de detencions que s’han fet a aquest tipus de delictes, malgrat que ha deixat caure, sense fer-ne valoracions, que després “els jutges els deixen al carrer”.

El càrrec de director insular de l’Estat queda ara vacant, malgrat que les seves funcions les ocuparà el nou secretari general de la Delegació insular de l’Estat, Álvaro García, qui fins fa poc ocupava la Cancelleria a l’Ambaixada d’Espanya al Brasil. García ha arribat fa pocs dies a Eivissa i encara cerca pis. “De moment és una dificultat que m’he trobat però entenc que, a diferència d’altres zones d’Espanya, aquí el turisme provoca que hi hagi demanda internacional de cases”, ha justificat.

En aquest sentit, Sales ha reconegut que deixa aquest tema amb feina avançada però sense concloure, i que a la darrera reunió que va mantenir amb el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, en presència de la delegada del Govern, Maria Salom, aquest va oferir posar a disposició dels funcionaris de l’Estat “uns pisos buits del Consell”, una cosa que, a hores d’ara, “està molt verda”.

García ocuparà el càrrec fins que el Partit Popular trobi un funcionari en actiu que vulgui ocupar-lo. Aquest procés no té cap termini marcat. Entre els cercles populars sona el nom de Virginia Marí, actual portaveu del partit al ple de Vila, on lidera l’oposició. La regidora ha negat taxativament que tingui intenció d’ocupar aquest càrrec, diu que ningú li ha oferit i que “ara mateix” el seu lloc és al grup popular a l’Ajuntament de Vila, “on va guanyar les eleccions”, però que “un pacte d’esquerres va enviar a l’oposició”.

stats