Publicitat
Publicitat

Els directius d'Emaya s'aixequen de la negociació quan es desconvoca la vaga

El batle de Palma, Mateu Isern, va declarar ahir que la vaga d'Emaya havia quedat desconvocada, en bona part, gràcies als mitjans de comunicació

El comitè de vaga d'Emaya va decidir ahir desconvocar l'aturada indefinida plantejada a partir del 26 de desembre, "davant els nous punts de negociació imposats per la direcció de l'empresa pública" i que afecten directament les condicions laborals de la majoria de la plantilla , composta per prop de 800 treballadors. Les seccions sindicals d'USO, USTE, CSIF i UGT a Emaya Medi Ambient criticaren, però, que "una vegada que la direcció de l'empresa ha tingut coneixement de la desconvocatòria de la vaga , durant la reunió d'aquest matí al Tribunal de Mediació i Arbitratge de Balears (Tamib), s'ha aixecat de la taula i s'ha negat a continuar negociant".

"El comitè de vaga ha desconvocat l'aturada indefinida com a mostra de bona voluntat per no deixar de donar servei de neteja i recollida de fems a Palma en dates tan senyalades", afirmaren els representants sindicals, però anunciaren que si persisteix la negativa a negociar, tornaran a iniciar actuacions.

El batle de Palma, Mateu Isern, va declarar ahir que la vaga d'Emaya havia quedat desconvocada, en bona part, gràcies als mitjans de comunicació. "Els treballadors han tingut una informació més exacta, més real i menys sectària", va dir, que no la que tenien des del seu comitè d'empresa. Això, va afegir, ha fet que optassin per no fer l'aturada de recollida de fems. "Els treballadors han guanyat en maduresa i empatia", va declarar el batle, qui va lloar la seva decisió.

Per la seva banda, el president d'Emaya, Andreu Garau, va dir que el 90% del personal de l'empresa no volia la vaga.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF