Balears 02/11/2017

"Els equips directius de la concertada acabaran decidint qui fa feina a la pública"

Decepció dels sindicats a la proposta de la Conselleria per a la convocatòria d'interins

Martí Gelabert
2 min
Pel benestar  d’alumnes i docents  MESTRES que són  referents

Palma"Decepció sindical" amb la nova convocatòria d'interins. La Mesa sectorial d'Educació que l'ha tractada aquest dijous al matí no n'ha sortit satisfeta. Els motius són diversos, però la preocupació se centra en la baremació.

El portaveu de la FE-CCOO, Toni Baos, ha explicat que s'ha avançat perquè aquells que no podien ara podran baremar l'experiència docent i les titulacions, però no s'ha aconseguit que es baremi la formació permanent. "Els torna a deixar a baix del tot de la llista. Es vulnera la igualtat d'oportunitats", denuncia Baos.

Pel portaveu d'Alternativa, Miquel Àngel Santos, la negociació d'aquesta Mesa ha estat a "corre-cuita". Segons Santos, l'eliminació de la formació permanent i l'increment de punts de formació fins a un límit de 32 suposarà que "l'única manera per ser contractat serà l'experiència prèvia com a professor de religió, d'una concertada o d'una altra comunitat autònoma". En aquest sentit, denuncia que "no és un sistema públic de contractació ni de mèrits", ja que, en conseqüència, "els equips directius de la concertada acabaran decidint qui fa feina a la pública".

Per Baos, és una mala notícia l'increment a 32 punts, perquè significaran 100 hores més de formació. Ara bé, la proposta inicial de la Conselleria era que fossin 500 hores més (40 punts). "L'objectiu de la formació no és transformar-la en un 'input' competitiu, sinó que els funcionaris s'han d'anar formant per estar al dia", matisa.

Incentius per a un sistema inestable

Santos ha criticat de manera severa el resultat de la convocatòria, ja que creu que "s'estan creant tots els incentius perquè els interins estiguin en un sistema inestable". Per posar-ne un exemple, es podrà donar el cas que a una persona que fa deu anys que ha anat fent classes a FP, però que té formació per poder-ne impartir a altres cossos, i vulgui optar una plaça de Secundària, la posin al mateix nivell que un docent que vulgui canviar de la concertada a la pública, explica Santos. "No acabam d'entendre que un govern progressista pugui posar això al mateix nivell", sentencia.

Des d'UGT tampoc no s'ha aprovat la convocatòria, perquè la consideren "injusta" per als docents, als quals no es valora la formació permanent. Segons aquest sindicat, el sistema "ideal" d'elecció de places vacants i substitucions seria una llista única "cremallera" amb puntuació diferenciada per cossos. Pel que fa al grup d'aspirants recollits a la llista 'S' (no tutoritzats), UGT pensa que Educació els ha de puntuar l'experiència docent i tota la formació, de manera que els sindicats representats a la Mesa rebutgen que hagin de participar en un sistema de baremació "injust".

Segons els sindicats, la Conselleria argumenta aquesta convocatòria perquè no té capacitat per millorar-ho. Santos explica que "empatitzam amb les persones que ho duen", però no amb l'Administració.

stats