El PSIB adverteix que el PP "no pot sortir-ne impune" pel sobrecost de les autopistes d'Eivissa

Els socialistes recorden que el dictamen de les conclusions de la comissió d'investigació arriba dimarts al Parlament i constata "possibles pràctiques corruptes" dels populars

El grup parlamentari del PSIB-PSOE ha advertit aquest dilluns que les conclusions de la comissió d'investigació sobre les autopistes d'Eivissa constaten "possibles pràctiques corruptes" per part del Partit Popular. Els diputats del PSIB Vicenç Thomàs i Enric Casanova han assegurat en roda de premsa que el PP "no pot sortir-ne impune", segons recull EFE.

Casanova ha apuntat que el PSOE exigirà que s'analitzin els casos i que es tornin els doblers públics en cas que s'acrediti que es va pagar de més per les autopistes. Aquest dimarts les conclusions seran aprovades pel ple i, després, passaran a la Fiscalia per acabar a instàncies judicials.

Tot el que has de saber sobre les autopistes d'EivissaEl diputat socialista ha assegurat que la comissió ha de servir per testificar com la gestió del PP va poder presentar irregularitats que es van donar des del moment de la gestació de les autopistes. Segons Casanova, s'ha demostrat la " intencionalitat política d'assumir el control de tot el procés" per part del PP i la voluntat de l'expresident balear Jaume Matas i la seva consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, "d'assumir el control i d'imprimir velocitat al procediment". Aquest fet hauria generat el sobrecost de les autopistes.

MÉS diu que la Fiscalia té "poques excuses" per no investigar

El diputat de MÉS per Mallorca, David Abril, ha assegurat que la Fiscalia Anticorrupció "té poques excuses" per no investigar a fons l'adjudicació i construcció de les autopistes.

Ha expressat la seva satisfacció perquè finalment es presentaran les conclusions i pel fet que, per primera vegada, el Govern podrà " negociar amb força" davant les grans concessionàries "que s'han beneficiat d'unes obres que mai cercaren l'interès públic".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF