LLENGUA I CULTURA
Balears 15/06/2017

'De cada dia, una diada': l'Obra Cultural Balear commemora els 55 anys

Aquest dissabte, la Festa per la Llengua inclourà les actuacions de Cucorba, Maria Rosselló i Els Botifanfarros i Música Nostra

Margalida Mateu
2 min
Cartell de 'De cada dia, una diada' que organitza l'Obra Cultural Balear.

PalmaL'Obra Cultural Balear enguany fa 55 anys i per commemorar-ho ha engegat la campanya 'De cada dia, una diada', que té com a objectiu "ampliar el nombre d'associats, insistir en la manera de fer efectiva la plena normalització de la llengua catalana i la vigència de les propietats del nostre poble", assenyalen des de l'OCB.

Jaume Mateu, president de l'Obra, és conscient, però, que "la feina encara no l'hem acabada, som lluny de l'objectiu final. Per això, hem de continuar fent un crit a favor dels drets lingüístics i animar la gent a parlar en català sempre i pertot". "Ara que som a l'equador de la legislatura, hem de demanar més que mai a les institucions un darrer esforç molt important perquè el català tingui una presència social molt més activa".

Presentació de la campanya 'De cada dia, una diada' aquest dijous a Can Alcover.

Festa per la Llengua

L'arrancada de la campanya tindrà lloc aquest dissabte, dia 17 de juny, a Palma, a les Voltes, on a partir de les 17.30 hores se celebrarà la Festa per la Llengua. "Serà el moment de renovar el compromís ferm per la llengua, la cultura i el país en un moment en què els valors que se'n deriven no ocupen el lloc que els correspon", afegeix el president.

La festa començarà a les 17.30 hores amb l'actuació dels Cucorba, "sempre necessaris". Llavors actuaran les dues colles castelleres que hi ha a Mallorca; seguidament, el president de l'Obra Cultural Balear farà el Parlament i l'acte clourà amb les actuacions de Maria Rosselló i Els Botifanfarrons, a més d'una ballada popular amb Música Nostra, "tot un referent".

stats