TRIBUNALS

25 detinguts en una operació contra el narcotràfic i el blanqueig de capitals

Les persones arrestades es dedicaven a introduir i distribuir substàncies estupefaents, sobretot cocaïna, a Mallorca

En el marc de l' operació anomenada OOPS-Manatí, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut 25 persones i ha duit a terme 21 escorcolls a Palma, Can Picafort i Illetes. La banda es dedicava a introduir i distribuir substàncies estupefaents, sobretot cocaïna, a l'illa de Mallorca.

La investigació policial ha durat 6 mesos i, en l'operatiu, hi han participat més de 100 agents. Els arrestats són presumptes autors de delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. La Policia i la Guàrdia Civil han confiscat 4.000 grams de cocaïna, més de 1.800 grams de marihuna, 56.000 euros en efectiu i una arma. També han trobat un laboratori casolà per manipular la droga.

La banda disposava d'una gran estructura i de nombrosos punts de distribució d'estupefaents a Mallorca, especialment a Palma. El líder de l' organització piramidal era un ciutadà dominicà. Es dedicaven a introduir la droga, a través de 'mules' o 'correus', persones d'origen sud-americà que veninen a l'illa. Un cop aquí, adulteraven la droga i després la distribuïen.

Una altra part de l'organització, molt lligada al cap de la banda, gestionava els doblers obtinguts de la venda de la droga, per tal de blanquejar-los i fer-los legals.  

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF