Balears 25/10/2016

Els dos imams detinguts a Sant Antoni passaran a disposició de l'Audiència Nacional

La Guàrdia Civil ha efectuat una operació contra el Daesh a Eivissa en la qual han participat uns 100 agents

Efe
2 min
L'entrada de la Guàrdia Civil a l'habitatge.

EivissaEls dos imams marroquins detinguts aquest dimarts a Sant Antoni de Portmany pel seu presumpte suport al grup terrorista Daesh seran traslladats a Madrid, on passaran a disposició judicial divendres davant el jutge de l'Audiència Nacional que porta el cas. Els detinguts, A.I.M. i J.R., de 31 i 35 anys, imam titular i l'auxiliar, han estat als seus domicilis de Sant Antoni de Portmany (Eivissa) al costat dels agents i l'advocat d'un d'ells, fins a aproximadament les 13.15 hores.

L'operatiu, en el qual han participat uns 100 agents de la Guàrdia Civil, ha començat a les 6.00 hores d'aquest dimarts amb la irrupció en els habitatges on resideixen els detinguts, a dos carrers una de l'altra.

Poc abans del migdia, J.R, l'auxiliar de l'imam, ha sortit del seu habitatge emmanillat i custodiat pels agents que l'han ficat en el furgó, i una hora i quart després, devers les 13.15 hores, el principal detingut, l'imam A.I.M, ha creuat el portal de la seva casa també detingut amb el cap cobert.

A més, els agents han traslladat caixes amb diversa documentació i altres efectes, que seran analitzats com a part de la investigació.

La detenció dels imams de la mesquita Masllid al Fath, de Sant Antoni, ha causat gran expectació entre els veïns, que han expressat la seva incredulitat davant la suposada vinculació dels religiosos amb el Daesh.

Segons detalla el Ministeri de l'Interior en un comunicat, els detinguts van començar a incrementar la seva activitat a internet i xarxes socials el 2012, coincidint amb el fenomen de les primaveres àrabs i l'èxode massiu de combatents estrangers per integrar-se en les files del grup terrorista Daesh a Síria i l'Iraq.

A més, segons font de la lluita antiterrorista, els dos imams van ser denunciats al juliol de 2010 per agredir a uns menors a la mesquita i van ser multats per lesions, encara que aquest cas gens té a veure amb activitats relacionades amb el terrorisme jihadista.

Amb aquestes dues detencions, des de 2015, any en què es va elevar a 4 el Nivell d'Alerta Antiterrorista, les Forces i Cossos de Seguretat han detingut a 156 jihadistes.

stats