OPERACIÓ ANTIJIHADISTA A PALMA
Balears 19/04/2016

Un detingut a Palma per la seva vinculació amb l'Estat Islàmic

L'arrestat, de 26 anys i nacionalitat marroquina, "suposava una clara amenaça per a la seguretat" i emetia missatges radicals per captar combatents per la jihad. La delegada del govern, Teresa Palmer, ha enviat un missatge de tranquil·litat

Ara Balears
3 min
Policia Nacional sortint de la casa de l'acusat, després de l'escorcoll

PalmaLa Policia Nacional ha detingut a Ciutat un home de 26 anys i nacionalitat marroquina i resident a la capital de les Balears per la seva vinculació amb l'organització terrorista Daesh.

L'arrestat, segons ha informat el Ministeri de l'Interior, "suposava una clara amenaça per a la seguretat" a través de les xarxes socials de les quals se servia per reclutar activistes seleccionats per ell.

Pel que sembla, el detingut emetia missatges radicals molt contundents per captar combatents per la jihad, promovent atemptats i facilitant el viatge a les zones de conflicte de Síria i l'Iraq, amb la finalitat que s'integrassin a les files de l'Estat Islàmic.

Interior assenyala que, d'altra banda, en grups més reduïts, i davant una audiència molt seleccionada, el detingut instava a la comissió d'accions terroristes en territori espanyol i europeu.

Segons les investigacions, l'home mantenia estrets contactes amb responsables terroristes instal·lats a Síria al servei de la Daesh, que s'encarregaven de facilitar l'arribada de nous combatents i de proporcionar les ordres i els recursos per a possibles accions terroristes a Espanya i a altres països de l'entorn.

Policia Nacional a les portes de l'edifici de cinc plantes del carrer Santa Florentina, 26, de Son Gotleu
Missatge de calma i tranquil·litat

La delegada del govern espanyol a les Balears, Teresa Palmer, ha comparegut en roda de premsa per remetre la informació que el Ministeri de l'Interior ja està realitzant durant tot el dematí.

Una vegada s'havia confirmat la detenció del presumpte jihadista, Palmer s'ha posat en contacte amb la presidenta del Govern, Francina Armengol; la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, i el batle de Palma, José Hila, per informar-los de la situació i transmetre'ls "un missatge de tranquil·litat", que la delegada del govern ha reiterat durant la seva compareixença.

Palmer ha informat que durant l'escorcoll que ha realitzat la Policia Nacional s'han trobat "diversos materials informàtics, que han estat requisats per a la seva posterior anàlisi, a més de diverses substàncies estupefaents".

En cap cas, no s'ha confirmat que el detingut tingués algun projecte de cometre un atemptat: "No se m'ha informat en aquest sentit", ha explicat Palmer, i ha reiterat que "estam donant la informació que des del Ministeri de l'Interior s'està oferint". "És un resident mallorquí de nacionalitat marroquina que s'ha dedicat a incendiar les xarxes socials i això és considerat un delicte i, per tant, és el motiu de la seva detenció", ha afirmat Palmer.

Els veïns, pendents de l'operació

Una quinzena de policies armats i furgons han estat davant les portes de l'edifici de cinc plantes del carrer Santa Florentina, 53, de Ciutat, en un operatiu que ha començat aquesta matinada a la capital de les Balears.

Més d'un centenar de veïns, espanyols i africans majoritàriament, han observat des del carrer "expectants" i "incrèduls" l'evolució de l'escorcoll que els agents han efectuat a l'habitatge del suposat col·laborador del Daesh, que ha finalitzat aquest migdia.

Son Gotleu no fa negoci amb el terrorisme

Son Gotleu no fa negoci amb el terrorismeDeclaració, dijous

La titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional prendrà declaració dijous, a través de videoconferència, a la persona detinguda aquest dimarts a Palma per la seva relació amb el terrorisme jihadista.

El detingut serà conduït a primera hora als jutjats d l'avinguda Alemanya, on prestarà declaració des d'una de les seves sales de videoconferència.

stats