Balears 19/08/2017

Detenen un presumpte piròman a Eivissa

La Guàrdia Civil acusa l'individu, de 27 anys, d'haver causat almanco 9 incendis, especialment a Sant Antoni i Sant Josep

Ara Balears
1 min
Agents de la Guàrdia Civil escorten el presumpte piròman.

EivissaLa Guàrdia Civil ha anunciat aquest dissabte la detenció d'un individu de 27 anys com a presumpte autor d'almanco 9 incendis a zona forestal i agrícola a Eivissa, principalment als municipis de Sant Antoni i Sant Josep.

Segons ha informat el cos en un comunicat, els agents del Servei de protecció de la natura (Seprona) havien detectat un 'modus operandi' similar en una sèrie d'incendis que s'havien registrat des de principi d'estiu i que havien generat “gran alarma social”. Algun d'aquests focs havia estat “realment perillós per a la integritat de les persones” i havia obligat a desallotjar veïns de les zones afectades.

La benemèrita destaca que la “col·laboració estreta” amb les policies locals dels municipis afectats i els agents de Medi Ambient i la col·laboració ciutadana han permès obtenir diverses dades i proves que van culminar en la identificació del sospitós i que demostrarien, segons afirmen, la seva implicació com a presumpte responsable d'alguns dels incendis que ha patit l'illa aquest estiu.

stats