Balears 27/09/2016

Detenen un matrimoni per vendre anabolitzants a esportistes a Mallorca

Dues persones van haver de ser ingressades amb un quadre greu per dany hepàtic

Ara Balears
2 min
Detenen un matrimoni per vendre anabolitzants a esportistes a Mallorca

PalmaAgents de la Policia Nacional, amb la col·laboració de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, han detingut a Calvià un matrimoni alemany que presumptament distribuïa productes nutricionals adulterats amb perilloses substàncies anabolitzants a esportistes.

Adquirien els principis actius de manera il·legal a Anglaterra i els incorporaven als suplements nutricionals que posteriorment envasaven i etiquetaven amb la seva pròpia marca, sense indicar en la composició la presència de les substàncies actives, ha informat el Ministeri de l'Interior en un comunicat.

La recerca es va iniciar l'any passat, quan es va tenir coneixement de l'ingrés hospitalari de dues persones amb un quadre greu per dany hepàtic produït per la ingesta de substàncies anabolitzants. En concret, es tractava d'un producte que havia estat retirat per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris pel seu alt grau de perillositat per a la salut dels consumidors.

En el registre realitzat al laboratori clandestí localitzat a Calvià, on van ser arrestats, han estat intervingudes més d'un milió d'etiquetes adhesives i 950 pots que haurien suposat unes 360.000 dosis al mercat negre.

Els agents han trobat 119 tipus diferents de complements alimentaris, que contenien substàncies anabolitzants com ara epistrol, espistane, halodrol i ultradol, productes retirats per l'Agència Espanyola del Medicament pel risc elevat que comporten per a la salut.

Després de l'ingrés hospitalari de dos afectats, la Policia va esbrinar que el producte que van consumir havia estat adquirit a través d'internet i que es distribuïa a Palma.

Els investigadors van comprovar que existia a Mallorca un laboratori clandestí dedicat a l'adquisició, l'envasat, l'emmagatzematge i la distribució d'aquest tipus de substàncies nutricionals que, segons sembla, contenien substàncies anabolitzants.

Durant la recerca es va saber que un home i una dona de nacionalitat alemanya eren els màxims responsables d'aquest laboratori.

Els detinguts oferien els productes en diferents pàgines web i en xarxes socials. Finalment, ho distribuïen a través d'empreses de paqueteria per tot el territori estatal i internacional, principalment a Alemanya i Anglaterra, a esportistes amateur del món del culturisme.

L'operació ha estat duta a terme pel Grup de Consum, de la Secció de Consum, Medi Ambient i Dopatge de la Unitat Central de Recerca de Delinqüència Especialitzada i Violenta i el Grup de Crim Organitzat de la Prefectura Superior de Policia de Palma.

stats