CORRUPCIÓ
Balears 24/01/2017

Quatre detinguts per irregularitats en l'adjudicació de contractes a l'IME de l'Ajuntament de Palma

Entre els arrestats figuren un funcionari i l'exgerent de l'ens

Jaume Vinyas / Carmen Buades
2 min
/ ISAAC BUJ

PalmaLa Policia ha detingut aquest dimarts quatre persones vinculades a l'Institut Municipal d'Esports (IME) per presumptes irregularitats en l'adjudicació de contractes vinculats a instal·lacions esportives durant la passada legislatura. Entre els detinguts, segons ha pogut saber l'ARA Balears, figuren l'empresari Antoni Roig i el seu gerent. També han arrestat l'exgerent de l'IME Antoni Ramis i el cap de l'àrea de Manteniment i Obres de l'IME, a qui el mes de setembre es va obrir un expedient per una falta molt greu per haver utilitzat la condició de funcionari públic en benefici propi i per deslleialtat o abús de confiança.

L'operació investiga l'adjudicació d'un contracte per al manteniment d'alguns dels pavellons de l'IME que es va signar l'any 2012, valorat en 826.000 euros i amb una duració de dos anys prorrogables a dos més. En concret, la investigació gira al voltant de l'obertura del sobre B del concurs, que és l'oferta tècnica.

Actualment, els nous plecs estan en licitació i aquest nou contracte unifica tots els pavellons externalitzats de l'IME.

No és l'únic contracte que Roig Obres Serveis i Medi Ambient té amb l'IME, ja que també se li va adjudicar, l'any 2014, el contracte de gestió de Son Moix (per un import de 423.000 euros i de dos anys de duració). No obstant això, segons ha pogut saber aquest diari, el segon contracte no és investigat.

Roig gestiona contractes a diverses àrees de l'Ajuntament de Palma per un valor superior als 50 milions d'euros (el manteniment de les fonts, els semàfors, parcs i jardins, manteniment de centres escolars...). N'és un el contracte de l'adjudicació de l'ORA, que també s'està investigant i que va provocar la detenció de nou persones l'octubre passat.

L'Ajuntament de Palma va identificar presumptes irregularitats fa alguns mesos en la contractació de serveis per part de l'IME i, segons afirmen des de Cort, va posar en coneixement d'aquesta informació la justícia. En concret, es van trobar factures pagades d'obres que no es van arribar a dur a terme i que tenien un sobrecost "important".

stats