Balears 05/06/2017

La vaga d'estibadors no deixa conseqüències a Eivissa en la primera jornada

Només un vaixell que podria haver-se'n vist afectat ha arribat aquest dilluns al dic del Botafoc

Armando Tur
1 min
Només un vaixell de càrrega ha arribat avui

EivissaEl primer dia de vaga d’estibadors no ha tingut conseqüències al Port d’Eivissa. I això que aquí les navilieres no han demanat serveis mínims, la qual cosa ha provocat que, a hores imparells, l’aturada hagi estat total i hagi afectat els quatre treballadors que aquest dilluns tenien torn, d’una plantilla total de 21 estibadors. Exigeixen a les empreses que entrin a aquest mercat recentment liberalitzat que subroguin tot el personal, és a dir, garantir el seu lloc de feina.

Només un vaixell que podria haver-se vist afectat per la vaga d’estibadors ha arribat aquest dilluns al dic del Botafoc, el 'Juan J. Sister', de la companyia Transmediterrània. A les sis del matí han començat a descarregar-lo i no ha estat fins a les nou del matí que s’ha aturat una hora la feina sense ocasionar grans retards.

Tot i això, fonts del sector de l’estiba diuen que dimecres, dia en què es reprenen les aturades, els efectes seran més visibles. De fet, Autoritat Portuària preveu l’arribada d’almenys tres vaixells que es podrien veure afectats per aquesta vaga.

Recordem que els estibadors s’encarreguen de baixar i pujar als vaixells totes les mercaderies que arriben a port sense que les porti un camió, ja sigui en vaixells de càrrega o en vaixells de passatgers. L’aturada de la seva activitat pot provocar retards importants en el trànsit marítim.

stats