Balears 03/08/2017

La dessaladora de Santa Eulària, finalment, a punt

El vistiplau de Sanitat a les instal·lacions posa fi a quatre anys de paràlisi burocràtica i política

Ara Balears
2 min
Vista aèria de la nova dessaladora de Santa Eulària.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient ha informat, a través d'un comunicat, que la dessaladora de Santa Eulària del Riu ja ha rebut el vistiplau de Sanitat i, per tant, ha completat la darrera passa prèvia a la posada en funcionament. D'aquesta manera, finalitza un periple burocràtic gairebé kafkià de quasi quatre anys d'ençà de la finalització de les obres.

En la mateixa nota, s'informa que el consell d’administració de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) ha aprovat el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Eulària del Riu per al subministrament d’aigua dessalada als nuclis urbans de Puig d’en Valls, Santa Gertrudis, Santa Eulària i la urbanització de Roca Llisa.

Aquest conveni, de sis mesos, serà vigent mentre la dessaladora de Santa Eulària funcioni amb un contracte de manteniment i no d’explotació, motiu pel qual també s’empraran les instal·lacions de Sant Antoni de Portmany i Vila. L’aigua se subministrarà, segons la capacitat de producció de les dessaladores d’Abaqua, de la manera següent: a Puig d’en Valls se servirà un volum d’aigua de 100 m3/dia procedent de la dessaladora de Vila o de Sant Antoni, des d’on també se'n subministraran 60 m3/dia a Santa Gertrudis.

Intal·lacions de la nova dessaladora de Santa Eulària.

En canvi, diu la Conselleria, el nucli urbà de Santa Eulària del Riu i la urbanització de Roca Llisa rebran 2.000 m3/dia de la dessaladora de la localitat, que està preparada per servir la quantitat esmentada.

D’altra banda, es preveu que la interconnexió de les dessaladores de l’illa d’Eivissa pugui estar també a disposició dels ajuntaments a partir de dia 10 d’aquest mes.

Medi Ambient conclou que, actualment, es compleix amb les necessitats dels municipis pel que fa a l’abastiment d’aigua, però la posada en marxa de la dessaladora de Santa Eulària comporta una garantia en cas d’avaria d’alguna de les altres plantes de l’illa.

stats