Balears 06/09/2013

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca atura el desnonament d'una família a Son Gotleu

Havien demanat la dació en pagament però l'entitat bancària no la concedí ni els jutjats acceptaren la moratòria

ARA Balears
2 min

PalmaDesmond, la seva esposa i els seus dos infants d'un i dos anys no hauran de dormir al carrer com temien. Avui matí estava previst el desnonament d'aquesta família, que no pot fer front al cost de la hipoteca i que havia demanat la dació en pagament. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha convocat avui matí els seus voluntaris, qui juntament amb una sèrie de veïns i amics han aconseguit que no es produís la traumàtica sortida de la família del seu habitatge.

Segons la PAH, "tot i complir les condicions del codi de bones pràctiques, el jutjat ha decidit no concedir-los la moratòria de desnonament fins al maig de 2015 que preveu la famosa Llei antidesnonaments 1/2013", i a més, "tampoc les mesures antidesnonaments de l'Ajuntament de Palma no han tingut efecte. La suposada comunicació entre el jutjat i l'Ajuntament de Palma per evitar els desnonaments sembla ser inexistent en aquest cas", ha afirmat la portaveu, Ángela Pons.

Desmond va demanar la dació en pagament i la hi varen rebutjar, després la moratòria de desnonaments prevista en el Decret 27/2012 i la hi varen denegar per presentar-la fora de termini, tot i que la llei no estableix terminis per

aquest tipus de sol·licituds. I finalment al mes de juliol amb l'ajuda de la PAH va recórrer la decisió judicial i acollint-se a la Llei 1/2013 va tornar a sol·licitar la moratòria que ha estat denegada novament.

"En tots tres casos complia les condicions de la legislació vigent, però ni Citifn, entitat financera del Citibank, ni els jutjats no volen que aquesta família quedi a ca seva i la condemnen a la indigència", asseguraven avui des de la PAH.

La PAH també ha actuat avui per defensar Isabel, una altra persona afectada per un procés de desnonament, que també ha pogut ser aturat de moment.

stats