Balears 30/11/2017

El descompte del 75% per als vols interinsulars augmenta la demanda però disminueix l'oferta

El conseller de Mobilitat, Marc Pons, reclamarà a les companyies que operen les rutes que incrementin les freqüències

Ara Balears
1 min
Un avió d'Air Europa operant una de les rutes interilles.

PalmaEl conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha anunciat aquest dijous que convocarà les companyies Air Nostrum i Air Europa, que operen els vols interinsulars, per plantejar la necessitat d’ajustar l’oferta actual de freqüències a la demanda, que ha crescut un 20% des de l’increment del descompte de resident del 50% al 75% en els vols entre illes.

Pons ha fet aquest anunci durant la reunió de la Mesa del Transport Aeri. Tot i admetre que les freqüències encara s’ajusten als límits marcats per l’Obligació de Servei Públic (OSP), Pons considera necessari que es plantegi el canvi d'aquests límits perquè estan establerts per a una demanda inferior a la que ha generat l’increment del descompte.

El conseller Marc Pons en la Mesa del Transport Aeri celebrada aquest divendres.

Pel que fa a l'OSP Maó-Madrid, el conseller també ha avançat que és “imprescindible” plantejar canvis com la rebaixa de la tarifa de referència o més freqüències diàries, actualment insuficients.El Govern considera que les tarifes de referència s’haurien de situar al voltant dels 60 euros. Actualment són de 90 euros en els interinsulars i de 130 en els Maó-Madrid.

Durant la reunió de la Mesa, el conseller també ha informat dels acords conjunts assolits entre Balears, Canàries i Ceuta

stats