La derogació de l’ecotaxa, en el nou ‘full de ruta’

El PP derogarà l’Impost de Turisme Sostenible si torna a les institucions

El PP derogarà l’Impost de Turisme Sostenible si torna a les institucions. Això estableix la ponència sobre Economia, Turisme i Administracions Públiques, aprovada ahir. El text matisa, però, que “mentre continuï essent vigent proposam una nova priorització territorial i municipal dels fons obtinguts”. La ponència defensa que “davant el creixement zero” que aplica l’actual Executiu, cal encaminar-se cap a un “creixement gestionat”, que consisteix a “dotar de protagonisme el sector privat, facilitant la inversió i la innovació privades”, això sí, “acompanyades d’infraestructures i béns públics quan sigui necessari”.

El PP recuperarà l’anomenada llei Delgado en matèria de turisme residencial, aixecant les moratòries i desenvolupant o reformant el reglament de la llei de manera que “ens permeti adaptar aspectes com la major definició dels serveis turístics, els establiments de límits anàlegs a l’oferta extrahotelera i la necessària regulació, control i règim sancionador en el funcionament dels canals de comercialització”.

La fi del codi ètic de Bauzá

En matèria de transparència i ètica, la formació assenyala que “es manté la fermesa contra els casos de corrupció que afecten membres del partit”, si bé abaixa el llistó imposat per Bauzá. Així, només “la condemna ferma per delicte de corrupció, privació de llibertat o amb alarma social” suposarà l’expulsió immediata. Una decisió que es justifica amb el convenciment que “la presumpció d’innocència és un dret que empara tots els ciutadans i que s’ha de respectar fins que hi hagi una sentència ferma”. “Per això -hi afegeixen- la possible suspensió d’un afiliat es valorarà pel Comitè de drets i garanties en el moment de l’obertura de judici oral i no abans, amb vista a la defensa de les garanties processals i el dret a defensar la innocència de la persona investigada”.

El model de finançament

El model de finançament també ocupa un espai en la ponència d’Economia. El partit aposta, ara, per un nou sistema “basat en l’ordinalitat del sistema”. En aquest sentit, defensa “una major descentralització d’ingressos” o “l’eliminació de la disfunció de la liquidació definitiva del sistema dos anys després”. La primera passa per aconseguir això, assenyalen, “és “complir les objectius d’estabilitat pressupostària”. “Només des d’una administració sanejada es poden aplicar aquelles polítiques d’estímul necessàries per a l’impuls econòmic”, recull el text.

Una nova targeta social

En matèria de serveis socials, la ponència destaca com a aspecte fonamental la integració de les persones amb un grau de dependència i en situació de discapacitat, i proposa l’aprovació d’una targeta social que garanteixi un accés més ràpid a la concessió d’ajudes i eviti duplicitats i frau. En aquest sentit, una de les esmenes acceptades indica que la targeta inclogui informació compartida entre Sanitat i els Serveis Socials.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF