Balears 23/08/2017

La depuradora de Binissalem duplica el cabal màxim d'aigua

L'ampliació i remodelació d'aquesta infraestructura donarà servei a més de 14.000 habitants

Ara Balears
2 min
Armengol i Vidal, acompanyats del batle de Binissalem, han visitat la depuradora remodelada / CAIB

PalmaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha visitat les instal·lacions de l’estació depuradora del poble de Binissalem, un cop ha acabat el projecte de remodelació i ampliació. La nova infraestructura duplica el cabal màxim d’aigua que es pot tractar a diari, fins a 2.200m3/dia, la qual cosa permetrà donar servei a més de 14.000 habitants dels municipis de Binissalem i Sencelles.

A la depuradora, que data de 1994, no s’hi havia fet cap intervenció, i l’obsolescència i l’antiguitat de les instal·lacions en feien necessària una remodelació, que va començar l’abril de 2015 i que ha comportat una inversió de 3,6 milions d'euros, el 50% dels quals ha estat cofinançat amb els Fons europeus de desenvolupament regional (Feder). Entre d'altres intervencions, s'hi ha fet un tractament biològic nou, que consisteix en dos reactors biològics i dos decantadors secundaris; s’hi inclouen també tots els bombejos de recirculació, purga i seccions complementàries. A més, s’han remodelat alguns edificis de la depuradora, que s’han adaptat per a funcions parcialment diferents, ja que encara es podien aprofitar.

Armengol ha explicat que aquesta era “una intervenció molt necessària i llargament reivindicada, que resoldrà els problemes que s’hi han registrat en el passat i que, a més, ha servit per netejar la llacuna i recuperar-ne la capacitat”. Les infraestructures hidràuliques, ha dit la presidenta, són una aposta del Govern i, de manera especial, “el manteniment de les infraestructures de sanejament en què hem decidit augmentar més d’un 50% la inversió, fins als 83,8 milions d’euros en sis anys”.

Per part seva, Vidal ha ressaltat també la inversió que es farà durant la legislatura “pel que fa a la rehabilitació o nova construcció d’infraestructures de sanejament d’aigua, en què s’han invertit ja 37 dels més de 80 milions pressupostats al llarg de la legislatura, i on destaquen projectes rellevants com ara l’emissari de Talamanca, la depuradora de Ferreries i l’emissari de Cala Tarida, a més d’obres que estan en marxa, com la depuradora d’Andratx, Alcúdia i Sant Llorenç i projectes futurs com els de la depuradora de Porreres i Camp de Mar”.

stats