Balears 17/05/2016

34.470 tones d'envasos domèstics es van reciclar a les Balears l'any passat

Cada illenc va tirar 17,1 kg de residus al contenidor groc i 31,9 kg al blau

Ara Balears
2 min
El conseller delegat d'Ecoembes Oscar Martin i el president Ignacio Gonzalez durant la presentació.

PalmaL'any passat les Illes Balears van reciclar un total de 34.470 tones d'envasos. Cada ciutadà illenc va tirar en el contenidor de color groc 17,1 kg d'envasos de plàstic, llaunes i brics; i en el contenidor blau, 31,9 kg de paper i cartró. Aquestes xifres se situen per sobre de la mitjana estatal, que és de 12,7 kg/h dipositats en el contenidor groc i 15,1 kg en el blau, segons Ecoembes.

L'entitat té una xarxa de 10.420 contenidors grocs i blaus a les Illes. Amb la col·laboració dels ajuntaments, fa que un 99% dels ciutadans puguin accedir a la recollida selectiva d'aquests residus. El conseller delegat d'Ecoembes, Óscar Martín, ha assegurat que la societat illenca cada vegada està més conscienciada amb el medi ambient. "Això ens ha permès aconseguir l'any 2015 uns resultats en línia amb els objectius marcats per Europa per a l'any 2020", ha dit Martín.

D'acord amb el gestor de residus, les Illes se situen entre les tres comunitats autònomes amb millors resultats en aportació ciutadana, juntament amb Navarra i el País Basc. Així ho ha fet saber aquest dimarts Ecoembes, en el Dia mundial del reciclatge. Ecoembes, que coordina el reciclatge dels envasos domèstics a Espanya i treballa per a la preservació del medi ambient, ha valorat positivament aquests resultats de l'any passat.

A escala estatal es van reciclar un total d'1.300.339 tones d'envasos, dada que suposa un 3,3% més que l'any 2014, fet que ha permès una taxa de reciclatge del 74,8%. Així doncs, es va aconseguir l'estalvi d'1,3 milions de tones en matèries primeres, cosa que ha provocat un ús més eficient dels recursos naturals. D'altra banda, ha fet que es redueixi l'emissió d'1,2 milions de tones de CO2 a l'atmosfera, la qual cosa seria comparable amb la retirada del 62% dels vehicles registrats a Balears.

stats