Balears 09/04/2017

Denuncien la passivitat del Govern a Cala Varques

Ciutadans considera que "no és lògic que deixin entrar camions a una cala verge ni que muntin un quiosquet de dimensions tan considerables" i demana en explicacions a Vidal

Ara Balears
2 min
/ CIUTADANS

PalmaEncara no és estiu, però la postal de Cala Varques és la mateixa. Acampades, xibius, venda il·legal i deixalles envaint els marges d'una zona ANEI i declarada LIC. Cala Varques, verge i amenaçada.

El coordinador i portaveu de Ciutadans a Manacor, Jeroni Ferrer, ha denunciat aquest diumenge que "no és lògic que deixin entrar camions i furgonetes a una cala verge i que estiguin muntant, davant la passivitat de les autoritats, un quiosquet de dimensions tan considerables". "Un quiosquet així no es munta en un dia; on eren les autoritats i les mesures promeses mentre s'instal·lava aquesta infraestructura il·legal?", ha demanat Ferrer, que també s'ha referit a la problemàtica d'accés a la cala. "Posant multes no n'hi ha prou, cal traçar un pla per assegurar la seguretat de l'accés", ha afirmat.

"Manacor ja fa anys que denuncia a les diferents institucions aquesta situació", la qual ha qualificat d'"insostenible". "Això es repeteix cada any i les autoritats hi haurien d'actuar ja. Fins i tot hi ha gent vivint an les coves", ha conclòs.

Per part seva, la diputada de Ciutadans en el Parlament, Olga Ballester, ha criticat que "no s'està aplicant ni una de les mesures de vigilància que el conseller Vidal afirmava en sessió plenària que s'hi estaven duent a terme per part de la seva conselleria".

Competències del Govern i Costes

Cal destacar que, tal com marca la llei, les administracions que són competents per acabar amb les acampades il·legals i l’ocupació de coves són la Conselleria de Medi Ambient, la Demarcació de Costes i el Seprona. Així mateix, és la Conselleria de Medi Ambient l’administració amb competències per regular el fondeig d’embarcacions en el fons marí protegit de Cala Varques.

stats