Balears 24/08/2017

Denuncien l'avioneta d'Hazte Oír per sobrevolar Calvià sense permís

La Policia Local ha informat que no té les autoritzacions necessàries per fer publicitat dinàmica

Efe
3 min
El missatge LGTBIfòbic que du l'avioneta.

PalmaLa Policia Local de Calvià ha denunciat l'avioneta d'Hazte Oír, que ha sobrevolat aquest dijous el municipi, perquè no consta que tingui el permís necessari de publicitat dinàmica. L'avioneta ha irromput al voltant de les 12.25 hores sobre el municipi i ha volat sobre dependències municipals amb trajectòries àmplies i circulars, ha informat el Consistori en un comunicat.

D'acord amb l'ordenança municipal, es tracta d'un cas de publicitat dinàmica de missatge mòbil. El Consistori ha recordat que per a aquest tipus de publicitat, realitzada mitjançant avions, és necessari disposar de llicència. A més, la publicitat no pot ser sonora i, si s'atorga, la difusió queda sotmesa a l'horari que es determini mitjançant una resolució de Batlia.

La Divisió Comunitària de la Policia Local de Calvià enviarà l'acta al Departament de Sancions i Infraccions de l'Ajuntament perquè faci els tràmits administratiu pertinents i es posarà en contacte amb l'organisme gestor d'AENA a fi que n'informi l'empresa i el pilot de l'avioneta.

D'altra banda, el Consell de Mallorca ha reclamat al Ministeri de Foment la "retirada immediata" del permís de vol a l'avioneta d'Hazte Oír després d'haver comprovat que ha sobrevolat l'illa, tot i que ni s'ha enlairat ni ha aterrat a l'illa. La institució insular ha manifestat en una nota el seu rebuig als "missatges discriminatoris, intolerants i d'LGTBIfòbia" que difon l'avioneta, i ha assenyalat que "no tenen cabuda en una societat diversa i tolerant com la mallorquina", com també que ha estat la ciutadania la que ha alertat de la seva presència.

Així mateix, el Consell ha recordat que el missatge de l'organització ultracatòlica ja va rebre el rebuig de la societat mallorquina quan va pretendre difondre'l amb l'autobús al juny.

stats