El comitè de vaga denuncia que Educació no els convoca per continuar negociant

L'Assemblea de Docents i CCOO critiquen "l'estratègia de dilació" del Govern en les converses

L'Assemblea de Docents i el sindicat CCOO han denunciat aquest migdia que la Conselleria d'Educació encara no els ha convocat a la reunió per continuar les negociacions arran del conflicte educatiu, tot i que ahir, dilluns, els havia comunicat que parlarien avui a les 17.00 hores. Segons l'Assemblea de Docents, tampoc no han rebut "cap proposta dels temes per negociar en cas que hi hagués reunió".

"Criticam l'estratègia de dilació i poca voluntat negociadora manifesta després de 40 hores de reunions sense haver avançat ni una passa", afirmen des de l'Assemblea. Asseguren que l'actitud del Govern "impedeix el retorn a la normalitat als centres", sobretot pel que fa al decret del Tractament Integrat de Llengües, "que a hores d'ara està envoltat de dubtes i llacunes legals". També denuncien que, a causa del bloqueig de les negociacions, han demanat la intermediació del Departament de Pedagogia de la UIB "i tampoc no els sembla bé".

Des de CCOO avisen que "les negociacions estan absolutament congelades i l'única estratègia que du a terme la Conselleria és la de 'dilatar' per aconseguir el cansament dels comitès de vaga i per esgotar la paciència de tota la comunitat educativa" i que, si continua aquest "clima d'immobilisme i de desacord, no s'arribarà mai a poder donar normalitat respecte dels projectes educatius lingüístics a aplicar a cada centre". Per això, recomanen a escoles i instituts que demanin als inspectors la notificació escrita de quins són els projectes lingüístics que s'han d'aplicar a cada centre.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF