La democràcia suspèn Balears amb un 3,3 sobre 10

500 personalitats posen nota a la qualitat democràtica de les Illes en una enquesta del Cercle d'Economia de Balears. Entre el mig miler de professionals no hi havia cap polític

500 professionals de tots els àmbits, excepte la política, enquestats pel Cercle d'Economia de Mallorca han posat una nota de 3,3 punts sobre 10 a la qualitat democràtica de les Balears i han reclamat canvis en la selecció dels gestors públics i el funcionament dels partits.

"Davant d'aquesta situació de desil·lusió de la gent amb la política hem de cercar solucions", ha subratllat el president del Cercle d'Economia, Alexandre Forcades, per qui "el més terrible seria sortir de la crisi sense haver fet examen de consciència".

El coordinador de l'enquesta, Gonzalo Adán, ha titulat el treball com a "Qualitat democràtica, institucions i societat civil a les Balears" i ha explicat que s'ha fet en dues onades, a la primavera de 2012 i l'hivern de 2013. Adán assegura que l'anàlisi confirma que la democràcia espanyola es troba en el pitjor moment de valoració popular i ha ressaltat que la desconfiança en el sistema llasta la recuperació econòmica.

Dels sis àmbits avaluats per l'elit social consultada pel Cercle d'Economia de Mallorca, els que obtenen pitjor puntuació global (2,4 punts en els dos casos) són els partits-sistema electoral i el bon govern.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF