TRIBUNALS

La demència de l'acusat obliga a arxivar una causa per abusos sexuals

L'Audiència recorda als tutors del processat la seva obligació d'evitar una possible trobada entre aquest i la víctima, un al·lot de 15 anys

La Secció Segona de l' Audiència de Palma ha acordat, a petició de la fiscal i de la defensa, l'arxivament provisional de la causa que se segueix contra Miguel Antonio C.S., un home de 62 anys acusat d'abusos sexuals a un menor que aleshores en tenia 12, i per a qui el Ministeri Fiscal sol·licitava una pena de 5 anys de presó. Els fets varen tenir lloc a Alcúdia durant els primers mesos de 2013.

Un informe forense aportat per la defensa en el judici duit a terme aquest dijous certifica que el processat "pateix un deteriorament intel·lectiu que, si bé no s'agreuja, sí que evoluciona progressivament". Aquest deteriorament provoca, segons la fiscal, que l'acusat "no disposi d'elements de defensa i poca capacitat per entendre la seva situació".

De fet, Miguel Antonio està declarat incapacitat i està tutelat per la fundació Aldaba. El tribunal, a petició del Ministeri Públic, ha recordat als responsables de la fundació "la seva obligació com a tutors d'evitar que es puguin repetir situacions que vulnerin el dret del menor", fet que equival, a la pràctica, a dictar una ordre d'allunyament.

Així mateix, la Sala ha acordat revisar cada mig any l'estat mental de l'acusat, per si aquest hagués millorat i pogués ser jutjats pels presumptes abusos. Aquests varen tenir lloc, suposadament, en el domicili de l'home, el qual s'hauria aprofitat que el menor anava a casa seva a jugar a l'ordinador per tocar-li les parts íntimes.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF